Navijači v zagrebški areni so bili prepričani o slovenski zmagi. Foto: Reuters
Navijači v zagrebški areni so bili prepričani o slovenski zmagi. Foto: Reuters
Navijači
Navijače so na stran kmalu potegnili hrvaški kriminalisti in jih opomnili, da je sovražni govor prepovedan. Foto: MMC RTV SLO/Tina Hacler
Navijači podpirajo odločitev rokometne zveze

Številni so s seboj v Zagreb prinesli tudi transparente, s katerimi so Evropski rokometni zvezi in sodnikom nedvoumno sporočali, kaj si o njih mislijo.

Kljub zmagi še vedno namreč ni pozabljeno sojenje na predhodnih tekmah z Makedonijo, predvsem pa seveda z Nemčijo, ki je na noge dvignilo celotno sončno stran Alp, močno odmevalo pa tudi drugod - kot je znano, so se v ponedeljek zvečer Slovenci že veselili zmage, a sta litovska sodnika menila drugače.

Slovenska reprezentanca je tako tekmo, ki je odločila o napredovanju v drugi del tekmovanja, morala dobiti, o čemer so si bili navijači, ki smo jih na Dolgem mostu v Ljubljani prestregli pred odhodom avtobusa v Zagreb, edini: "V poštev pride samo zmaga!"

V hrvaški prestolnici so se jim pridružili še številni drugi rojaki, saj so se Slovenci tja množično odpravili tudi v lastni režiji. Čeprav navijaškega vlaka, kot je bil pretekli konec tedna, ni bilo organiziranega, so navijači vseeno - tako kot v soboto - zavzeli lokal v preddverju nakupovalnega središča pri Areni, nato pa zasedli okoli 3.000 sedežev v dvorani.

Navijači podpirajo odločitev rokometne zveze