Podjetje Mag-Lev Audio je na platformah Kickstarter in Indie Gogo zbralo več kot 800.000 evrov za proizvodnjo edinih lebdečih gramofonov na svetu. Foto: Kickstarter
Podjetje Mag-Lev Audio je na platformah Kickstarter in Indie Gogo zbralo več kot 800.000 evrov za proizvodnjo edinih lebdečih gramofonov na svetu. Foto: Kickstarter

Direktorja Tomaž Pegan in Davorin Furlan sta na predstavitvi v Primorskem tehnološkem parku v Vrtojbi povedala, da načrtujejo izdelavo približno 1.500 lebdečih gramofonov na mesec. Prve izdelke bodo poslali približno 850 kupcem, ki so jih že plačali prek uspešnih svetovnih spletnih kampanj. Sledili bodo distributerji za različne države sveta, ki so že poslali prva prednaročila.

"Naši kupci so ljudje srednjih let, ki želijo, da glasbo poslušajo v miru po službi, za sproščanje, ki si vzamejo čas za poslušanje glasbe po napornem dnevu," je za STA povedal Furlan. Kar 60 odstotkov kupcev, ki so prek Kickstarterja kupovali leteče gramofone, je iz ZDA, drugi prihajajo iz Evrope, Avstralije in Japonske.

V Sloveniji so doslej prodali okoli 40 lebdečih gramofonov, drugi bodo namenjeni v tujino. Pegan je povedal, da bodo v enem letu proizvedli okoli 10.000 gramofonov, v katere je vgrajenih več kot 50 odstotkov slovenskih komponent, ki jih izdelujejo po vsej državi.

Poleg podjetja Mag-Lev Audio se je predstavilo še podjetje Erzetich, ki izdeluje visoko kakovostne ojačevalnike za slušalke in dva modela avdiofilskih slušalk (dinamične in magneto-planarne), s katerimi zaokrožuje svojo ponudbo osebnega avdia. Prototipi slušalk so že bili predstavljeni na dveh HiFi-sejmih, kjer so navdušili obiskovalce in poželi veliko zanimanja.