"Ubijalski videz". Foto: Reuters

Kot so zapisali pri Guardianu, je šlo za "ubijalsko" kombinacijo – "v smislu, da upamo, da je s tem zabil zadnji žebelj v krsto tesno oprijetega džinsa na moških".

Medtem ko so oprijete kavbojke za ženske že skoraj kot druga koža in nič ne kaže, da se bo kaj spremenilo, je pri moških zgodba precej drugačna. "Iskreno, moški v t. i. skinny džinsu so bili vedno videti precej trapasto," piše Guardianova novinarka.

In praktično ni ga modnega strokovnjaka, ki se glede Zidanove oprave z njo ne bi strinjal. 46-letni novi stari trener Reala iz Madrida je na novinarski konferenci nosil temno modre kavbojke s spranim videzom, zadnje žepe pa je "krasil" madež, ki je spominjal, kot da bi kdo na hlače polil belo barvo.

Najhujši so zavihki

Še najhujši del pa so zavihki kavbojk, ki segajo do polovice meč, s tem pa optično skrajšajo njegove noge, pod njimi pa je Zidane, brez nogavic, razkazoval gole gležnje. Tudi nad suknjičem, ki ga največkrat primerjajo s prekratko šolsko uniformo, nihče ni bil navdušen.

Pri Guardianu še dodajajo, da v resnici ni pomembno, kaj Zidane nosi, saj da je njegova naloga nadzirati Realovo oživitev po skokovitem padcu forme, da pa, če mu je z njegovim (slabim) zgledom uspelo pospešiti smrt trenda ozkih kavbojk pri moških, je to le bonus.