Audrey je dejala, da je prepričana, da ji je bila vloga Coco Chanel namenjena že ob rojstvu. Foto: EPA
Audrey je dejala, da je prepričana, da ji je bila vloga Coco Chanel namenjena že ob rojstvu. Foto: EPA
Karl Lagerfeld
Lagerfeld je lani izdelal tudi zlati kovanec s podobo Coco Chanel, ki je vreden 5.900 evrov. Foto: EPA

Francoska igralka, ki si jo je, še preden je sprejela vlogo na velikem platnu, kot obraz reklame za znamenito dišavo Number 5 zamislila tudi modna hiša Chanel, je povsem očarana nad življenjsko zgodbo Gabrielle "Coco" Chanel.

"Ko bom nekoliko starejša, bi se rada znova prelevila v Coco. Zdaj sem jo upodobila v mladih letih, zelo zanimiva pa je bila tudi ob koncu življenja, ko je postala nesramna, osorna in osamljena."

Audrey, ki smo jo spoznali v uspešnici Amelie, je dodala, da je Coco namenoma prikazala takšno, kot je svet še ni poznal. "Prebrala sem njeno biografijo in pregledala fotografije, usmeriti pa sem se želela v dogajanje iz njene mladosti, prikazati njeno postavo, milino, način, kako je kadila cigarete. Hkrati sem želela tudi, da bi ljudje videli, da je, preden je prišel uspeh, bila notranje povsem zmedena."

"Audrey ali nobena druga"
Nad izbiro Audrey za glavno junakinjo filma Coco Avant Chanel (v Slovenijo pod naslovom Coco Chanel prihaja avgusta) je bil zelo zadovoljen tudi Karl Lagerfeld, glavni oblikovalec in kreativni direktor modne hiše Chanel. Še več, v nekaterih prizorih je Audrey nosila celo izvirne obleke, ki so sicer skrbno spravljene v muzeju Coco Chanel.

Coco, ki je umrla leta 1971, je v svetu mode pustila tako velik pečat, da jo je revija Time uvrstila celo med stoterico najvplivnejših ljudi 20. stoletja.