Si bodo igralke izbojevale, da bodo lahko vsa oblačila s snemanja odnesle domov? Foto: Reuters
Si bodo igralke izbojevale, da bodo lahko vsa oblačila s snemanja odnesle domov? Foto: Reuters
Sarah Jessica Parker, Chris Noth
Sarah Jessica Parker in Chris Noth bosta krasila tudi naslovnico najbolj modne revije na svetu.
Kristin Davis
Kakšna usoda bo doletela Charlotte?
Sarah Jessica Parker in Matthew Broderick
Ali lahko zablestiš na rdeči preprogi v obleki za devet dolarjev? Sarah očitno lahko.

Sarah Jessica Parker, ki je ponovila vlogo modno ozaveščene kolumnistke, je nad filmom navdušena, ni pa zaigrala le osrednje junakinje, ampak se je preizkusila tudi v producentski vlogi.

Carrie v filmu zamenja 81 oblek, medtem ko imajo Kim Cattrall, Kristin Davis in Cynthia Nixon na razpolago 200 oblek. Stilistka Patricia Field je na očitke, kako si lahko te Newyorčanke privoščijo toliko oblek in dragih čevljev, vedno odgovarjala, da ne verjame v ponavljanje oblačil: če se zgodba iz tedna v teden ne ponavlja, ne razume, zakaj bi se oblačila.

Patricia Field je slavo dosegla s to nadaljevanko, za oskarja pa je bila nominirana zaradi oblačil v filmu Hudičevka v Pradi. Zdaj sodeluje še pri enem filmu, ki veliko stavi na modo: v projektu Confessions of a Shopaholic igra naslovno junakinjo Isla Fisher, ki igra 25-letno Newyorčanko, obsedeno z nakupovanjem, ki pa ima na žalost premalo plačano službo, da bi si vsa oblačila, ki si jih želi, lahko tudi privoščila.

Carrie in Živina na naslovnici revije Vogue
Producenti upajo, da bo film tako kot nadaljevanka dobil kultni status, že pred premiero pa se veliko govori o njem, kar je po navadi dober znak. Sarah Jessica Parker in Chris Noth, ki igra Živino, sta pozirala za naslovnico modne revije Vogue, fotografirala pa ju je sama Annie Leibowitz.

Zvezdnice filma Seks v mestu je gostila tudi Oprah Winfrey v svoji pogovorni oddaji, ki je videla del filma, videlo pa ga je tudi občinstvo. A 20 minut pred koncem so ustavili projekcijo, saj niso želeli, da bi pred premiero kdor koli videl končno različico. Gledalci so morali tudi obljubiti, da ne bodo izdali skrivnosti, ki so jih videli, Oprah pa je dejala, da film ne razočara, sploh v modnem smislu.

Bo v filmu kdo umrl?
Nikakor pa na spletu ne potihnejo govorice, da naj bi se ustvarjalci filma odločili, da bodo ubili glavnega moškega junaka Živino. "Da bi ubili Živino? Potem bi me po vsem planetu začele preganjati številne ženske," je na namigovanja odgovoril režiser Michael Patrick King. Priznal je, da so v film hoteli vključiti malo napetosti in melodrame, a tako daleč po njegovih besedah niso šli. Ker so zanikali te govorice, so zdaj najbolj aktualne, da naj bi v bistvu Charlotte doživela svoj žalostni konec. A King na ta namigovanja odgovarja: "Gre za poletni film. Zakaj bi sploh koga ubili?"

Na rdeči preprogi v obleki za devet dolarjev
Čeprav junakinja Carrie v filmu zamenja 81 različnih oblek, Sarah Jessica pravi, da ona ni tako obsedena z modo, le za čevlje zapravi preveč denarja, podobno kot Carrie. Da so njene izjave resnične, je zadnjič dokazala, ko se je na rdeči preprogi pojavila v obleki, ki je stala le devet dolarjev. Obleka prihaja iz njene kolekcije Bitten, Sarah Jessica pa meni, da je njena zbirka pravšnja za ženske, ki želijo slediti modi, a imajo premalo denarja.

A vendar je bila to izjema, saj Sarah Jessica tako kot njena junakinja na rdeči preprogi posega po oblačilih znanih modnih oblikovalcev, ki stanejo več deset tisoč ameriških dolarjev.

T. P.