Moda
Joy Villa je rodila pri 21 letih in dala otroka v posvojitev, zato zdaj ženske spodbuja, da se tudi one odločijo za to pot namesto za splav. Foto: Reuters

Dodaj v

Foto: Bele vrtnice solidarnosti in nasprotovanje splavu na grammyjevski rdeči preprogi

Oglejte si letošnje oprave zvezdnikov
29. januar 2018 ob 20:22
Los Angeles - MMC RTV SLO

Če so se zvezdniki na rdeči preprogi zlatih globusov na začetku meseca odeli v črno, je bila sinoči grammyjevska veliko bolj pisana.

Na letošnji podelitvi zlatih globusov so se igralke v znak protesta proti razširjenemu in predolgo dopuščenemu spolnemu nadlegovanju ter vsem krivicam, ki se dogajajo v filmski industriji, odločile za črne toalete, pri tem pa so jih podprli tudi moški kolegi in rdeča preproga se je tako spremenila v najturobnejšo vseh časov.

Na sinočnji podelitvi grammyjev, ki veljajo za glasbene oskarje, pa so se barve vrnile v vsem svojem sijaju. V znak solidarnosti z igralskimi kolegicami so nekateri sicer nosili bele vrtnice, Diane Warren na žensko moč opozorila tudi z rokavicami z napisom Girl Power.

Pisani prizori
26-letna pevka Joy Villa je rdečo preprogo tudi letos izkoristila za pomenljivo gesto in spet dvignila veliko prahu - če je lani prišla v svetleči obleki s sloganom predsednika Donalda Trumpa Make America Great Again, je letos oblekla dolgo belo obleko z mavričnim vzorcem v obliki zarodka in torbico z napisom Choose Life (Izberi življenje) ter s svojo opravo tako ponazorila svoje nasprotovanje splavu.

Lady Gaga je prišla v črni toaleti z ogromno vlečko, ženi pevcev Johna Legenda in Chrisa Stapeltona sta na rdečo preprogo stopili visoko noseči, Hailee Steinfeld je pozornost vzbujala z visokimi vijoličastimi škornji, Gustafer Yellowgold je nasmejal s plišasto igračko ...

Več utrinkov si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji!

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
lordslayer
# 30.01.2018 ob 07:45
tale holivud si pa glih vsak teden zmisli eno novo foro katero začetk tedna vsi na polno podpirajo in je oh in sploh, konc tedna pa že naslednjo iščejo, ker se je o prejšnji nehalo pisati .... kako že temu rečejo, attention whore
Skippy
# 30.01.2018 ob 09:14
Ti ameriški problemi, ki morajo začuda postati tudi slovenski problemi.
vidaest
# 30.01.2018 ob 08:50
tale holivud si pa glih vsak teden zmisli eno novo foro katero začetk tedna vsi na polno podpirajo

Kdor nima kaj za delat, si izmišlja bedarije. Nekako je pač treba zapolniti čas, ki se mu reče življenje.
prizemljen
# 30.01.2018 ob 08:18
Štrumfek

Samo en popravek: "denar od države vlečejo" rejniki. S posvoitvijo je otrok vaš. Za skrb za lastne otroke pa ZDA ne plačujejo.
Štrumfek
# 29.01.2018 ob 23:05
Ta Joey se je otroka znebila na drugačen način. Bo v stiku s posvojitelji in bo vedela, kako z njim ravnajo? Jim bo finančno pomagala, če bo to potrebno? Kako ve, da niso psihopati? Da so otroka posvojili, ker so to resnično želeli, in ne zato, da vlečejo denar od države, in ga bodo začeli zapostavljati takoj, ko bodo dobili biološkega otroka? In tako naprej.
SF0100
# 30.01.2018 ob 08:43
kaj so to za ene prikazni....

zdaj sem pa zbujen...
oziris.va
# 30.01.2018 ob 18:34
Joy Villa je rodila pri 21 letih in dala otroka v posvojitev, zato zdaj ženske spodbuja, da se tudi one odločijo za to pot namesto za splav

Lepo. ;)

#podarimootroke
#daimajostarsimir
#zastarsegre
Koalaman
# 30.01.2018 ob 12:58
Snežinkica
Sej veliko ženskih glasbenic ima pa ob sebi na pol nage moške plesalce. Tvoj point?
SvobodnaVolja
# 29.01.2018 ob 22:36
Patrick Starr WTF???
firtoh
# 29.01.2018 ob 22:19
Kere grde cunje!Ona obleka za 160$ iz drugega članka, je superšpicadelux
skera
# 29.01.2018 ob 21:19
Lepo, vsaj ena pametna☺️
Snežinkica
# 30.01.2018 ob 11:01
Lepa poteza ampak za spremembe bo treba še kaj več, predvsem začeti čistiti pred lastnim pragom. Nikjer nisem opazila omembe govora Janelle Monae, ki je bil po moje najboljši v večeru:

“We come in peace, but we mean business. And to those who would dare try to silence us, we offer two words: ‘Time’s up.’ We say ‘Time’s up’ for pay inequality; time’s up for discrimination; time’s up for harassment of any kind. And time’s up for the abuse of power — because, you see, it’s not just going on in Hollywood; it’s not just going on in Washington. It’s right here in our industry, as well.”


PREVOD:

"Prihajamo v miru a mislimo resno. Tistim, ki nas želijo utišati namenjamo besede: Čas je potekel. Čas je potekel za neenakost, diskriminacijo in vsakršno nadlegovanje. In čas je potekel za zlorabo moči, ki se ne dogaja samo v Hollywoodu ali v Washingtonu ampak tudi tukaj, v naši industriji."

Žal pa dogajanje na odru ni izkazovalo tega duha, ne samo v neenakovredni zastopanosti žensk pri nagradah, ampak tudi v samem odnosu do njih. Dokler bo glasbena industrija promovirala mizoginijo in seksizem, ko se ob polno oblečenih moških zvijajo napol nage plesalke, ki služijo kot njihov okrasek in s tem utrjujejo moško superiornost, tako dolgo bodo problemi ostali nerešeni.
oziris.va
# 30.01.2018 ob 18:35
Haha, kakšno ime: 21/77 Childish Gambino
Kazalo