Kate Middleton velja za ambasadorko britanske mode. Foto: EPA
Kate Middleton velja za ambasadorko britanske mode. Foto: EPA
Emma Watson
Kljub temu, da se je Emma pojavila tudi na naslovnici Harper's Bazaar, je osvojila šele 14. mesto. Foto: Harper's Bazaar

Modna ikona Kate Middleton velja za ambasadorko britanske mode, saj večinoma nosi obleke bolj ali manj priznanih britanskih modnih oblikovalcev. Na obisku Kanade je na primer nosila kose iz priljubljenih verig ulične mode (obleka Reiss, čevlji Hobbs in LK Bennett) ter uglednih znamk (mornarsko modra torba znamke Mulberry in pisemska torba Anye Hindmarch).

Kar je ljudem pri Katinem stilu še posebej všeč, je to, da se z oblekami ne baha. Večinoma namreč kupuje obleke velikanov ulične mode, večkrat se pojavi tudi v isti obleki in le redko nosi obleke izdelane po meri.

Na drugo mesto se je uvrstila pevka Florence Welch, karizmatična rdečelaska, ki ima poleg glasbenih darov tudi nesporno oko za slog. Zadnje čase jo, kot pravi, navdihuje slog art deco s predstavniki, kot je Tamara de Lempicka.

Welcheva priznava, da jo pri oblačenju pogosto zanese v skrajnosti in da bo v njenem srcu vedno posebno mesto za britansko čudaškost. "Vedno bom oboževala londonsko modo," je povedala in dodala, da so njeni najljubši londonski oblikovalci Richard Nicoll, Hannah Marshall, Mary Katrantzou, Roksanda Ilincic, Erdem in Felder Felder.

Andrea Riseborough, ki je v zadnjem Madonninem filmu W. E. odigrala vlogo vojvodinje Windsorske, se je uvrstila na tretje mesto najbolje oblečenih Britank in prehitela manekenko Kate Moss. Na petem mestu je igralka Tilda Swinton, za katero modni oblikovalci pravijo, da si upa, sledi pa ji mlajša kolegica Keira Knightley, ki je vedno videti ženstveno, ne glede na to, kaj nosi, poroča Harper's Bazaar.

Na sedmo mesto se je uvrstila modna oblikovalka Stella McCartney, ki večinoma nosi svoje obleke, osma je njena sofisticirana in elegantna kolegica Phoebe Philo in deveta TV-voditeljica Alexa Chung. Prvo deseterico zaključi žena igralca Colina Firtha, sier italijanska režiserka Livia Firth.

Presenetljivo je morda, da se je mlada igralka Emma Watson, ki se pogosto pojavlja na naslovnicah modnih revij, tokrat znašla šele na 14. mestu. Kdo vse se je še uvrstil na seznam top 20 pa lahko preberete spodaj.

1. Kate Middleton, 2. Florence Welch, 3. Andrea Riseborough, 4. Kate Moss, 5. Tilda Swinton, 6. Keira Knightley, 7. Stella McCartney, 8. Phoebe Philo, 9. Alexa Chung, 10. Livia Firth, 11. Natalie Massenet, 12. Natalia Vodianova, 13. Samantha Cameron, 14. Emma Watson, 15. Yasmin Le Bon, 16. Thandie Newton, 17. Charlotte Dellal, 18. Kristin Scott Thomas, 19. Josephine De La Baume, 20. Cara Delevinge;

Kate Middleton Foto: EPA
Florence Welch Foto: EPA
Andrea Riseborough Foto: EPA
Kate Moss Foto: EPA
Tilda Swinton Foto: EPA
Keira Knightley Foto: EPA
Stella McCartney (desno) Foto: EPA
Phoebe Philo (desno) Foto: EPA
Alexa Chung Foto: EPA
Livia Firth z možem Foto: EPA