Melania in Donald Trump sta v Beli hiši na dan ameriške neodvisnosti gostila tradicionalni piknik za vojaške družine. Foto: Reuters
Melania in Donald Trump sta v Beli hiši na dan ameriške neodvisnosti gostila tradicionalni piknik za vojaške družine. Foto: Reuters
Tokratna Melanijina obleka je bila precej bolje sprejeta kot tista junijska, ko je za obisk pridržanih otrok na meji oblekla Zarin plašč s pomenljivim napisom "Res mi je vseeno, pa vam?". Foto: Reuters

48-letna nekdanja manekenka se je z 72-letnim predsednikom ZDA Donaldom Trumpom z roko v roki sprehodila do zelenice pred Belo hišo, za to priložnost pa se je odela v domoljubne barve Ralpha Laurena.

Dolga modro-bela obleka z drobnim karom stane 2.800 dolarjev, velika rdeča usnjena pentlja modne hiše Alexander McQueen 536 dolarjev, rdeče balerinke Christiana Laboutina pa 590 dolarjev.

Par je zbrane, vojaške veterane z njihovimi družinami, ob koncu večera, pred ognjemetom, nagovoril z balkona Bele hiše, Melania pa je bila ves večer izredno dobre volje in nasmejana, kar se pri njej ne zgodi vedno.

Tako je splet poln gifov njene pomračitve pogleda, ko ji Trump obrne hrbet, in umikov roke, ko jo skuša soprog prijeti za njo.

Redko zgreši
Modne izbire prve dame ZDA so sicer skoraj po pravilu deležne velikih pohval, ena redkih izjem je bila njena neposrečena izbira lahkega Zarinega vojaško zelenega plašča za 33 evrov, ki ga je nosila med obiskom centra za pridržanje otroških migrantov v Teksasu.

Čeprav je šlo za cenovno smrtnikom daleč najdostopnejši kos oblačil, kar jih je Melania kdaj nosila, pa je razburil napis na zadnji strani: "Res mi je vseeno, pa vam?".

Kritiki so Trumpovo primerjali s francosko kraljico Marijo Antoaneto, ki je za svoje podanike v času tik pred francosko revolucijo izjavila: "Če nimajo kruha, naj pač jedo potico."

Je pa res, da naj bi bila prav Melania tista, ki je svojega soproga prejšnji mesec prepričala, da opusti nehumano politiko ločevanja otrok in staršev prebežnikov na mehiško-ameriški meji.

V torek, dan pred praznovanjem dneva neodvisnosti, je Trumpova brez spremstva medijev in nenapovedano obiskala Vojaško bolnišnico Walterja Reeda v Washingtonu, kjer je obiskala ranjene ameriške vojake.