Pri GQ-ju so o Javierju Bardemu zapisali: 'Španski igralec je sinonim za zadržan slog - nič čudnega, da je pritegnil pozornost Penelope Cruz.' Foto: EPA
Pri GQ-ju so o Javierju Bardemu zapisali: 'Španski igralec je sinonim za zadržan slog - nič čudnega, da je pritegnil pozornost Penelope Cruz.' Foto: EPA

Britanska izdaja moške revije GQ je za leto 2011 na modni prestol postavila zvezdnika, ki smo ga nazadnje videli v Inarritujevem filmu Ču-do-vi-to. Postavnemu 41-letnemu Špancu, ki je v zasebnem življenju očaral rojakinjo in stanovsko kolegico Penelope Cruz, s katero sta poročena in pričakujeta prvega otroka, na seznamu sledita indijski oblikovalec nakita in igralec Waris Ahluwalia in švedski zvezdnik ameriške vampirske tv-serije Prava kri Alexander Skarsgard, sin igralca Stellana Skarsgarda (Dekle z zmajskim tatujem).

Med prvo deseterico so še mladi hollywoodski igralec Zac Efron na šestem mestu, igralec ameriškega nogometa in izbranec supermanekenke Gisele Bündchen Tom Brady na osmem in George Clooney na devetem mestu. Zadnji naj bi po mnenju GQ-ja utelešal duha starega Hollywooda.

Na drugi strani lestvice, torej na seznamu najslabše oblečenih moških, "kraljuje" padli Mel Gibson, med tistimi brez sloga pa sta tudi Will Smith in vodja skupine Guns N' Roses Axl Rose. Pri GQ-ju so se iz Axla ponorčevali: "Čas je, da se Rose loči od oblek, ki jih je nosil že v času uspešnice November Rain."

Med 50 najbolj slogovno ozaveščenimi slavnimi Britanci je na vrhu angleški igralec Aaron Johnson, zvezdnik filma Kick-Ass. Na drugem mestu je igralec Nicholas Hoult (A Single Man), na tretjem pa še en igralec, Douglas Booth.

Kar zadeva modro kri, je naslov najbolj zaželenega samca od sveže zaročenega in "oddanega" brata princa Williama prevzel princ Harry, ki je tudi na petem mestu Britancev z najboljšim slogom, medtem ko je njegov starejši brat na 17. Na mestu pred njim je nogometaš David Beckham, na 20. pa premier David Cameron - v nasprotju z njegovim predhodnikom Gordonom Brownom, ki je bil lani razglašen za najslabše oblečenega.

Omenjene moške s slogom (ali brez njega) si oglejte v fotogaleriji. Fotografije lahko povečate s klikom.