Nova linija podjetja H & M se imenuje H & M Studio. Foto: Reuters
Nova linija podjetja H & M se imenuje H & M Studio. Foto: Reuters

Švedski tekstilni velikan je na tednu mode v Parizu predstavil novo linijo, imenovano H & M Studio, ki bo po novem vključevala omejeno kolekcijo najbolj vročih videzov vsake sezone. Nove kose iz jesensko-zimske kolekcije za leto 2014 so v pariški dvorani Grand Palais pred 600 gosti predstavile znane manekenke Andreea Diaconu, Joan Smalls, Izabel Goulart in Saskia, ki so nosile zanimivo "mešanico oblačil za 21. stoletje" - prepletanje moških in ženskih krojev.

Videti je bilo ohlapna oblačila in srajce, nad njimi pa moško krojene suknjiče ter motoristične in letalske jakne. Med materiali so prevladovali svila, saten, žamet in kašmir, kolekcijo pa so začinili plašči iz umetnega krzna. "Želeli smo posnemati duh Pariza in ga vključiti v svet H&M-a," je dejala vodja oblikovalcev Ann-Sofie Johansson.

Nova oblačila tega priljubljenega in svetovno znanega podjetja bodo na trgovske police 250 H&M-ovih trgovin po vsem svetu pa tudi v spletno trgovino prišla septembra.

Pohvale so Švedom izrekle tudi zvezdniške gostje. Avstralski manekenki Mirandi Kerr se zdi nova kolekcija "dostopna, uporabna in zelo moderna", ameriška igralka Jessica Alba pa pravi, da večkrat tudi sama zaide v njihovo prodajalno. "Všeč mi je kombiniranje različnih slogov, zato vedno najdem kakšen nov zanimiv kos," je dejala.

Utrinke z modne revije si oglejte v spodnji galeriji.