Čevlja Carle Bruni in Nicolasa Sarkozyja. In iz malega zraste veliko ... Foto:
Čevlja Carle Bruni in Nicolasa Sarkozyja. In iz malega zraste veliko ... Foto:
Tom Cruise in Nicole Kidman
Toma je menda vedno motilo, da je ob Nicole videti takšen 'palček'. Foto: EPA

Zvezdniki in javne osebnosti, ki jih je mati narava prikrajšala za kakšen centimeter, že dolgo poznajo način, kako na eleganten način "zrasti". Rešitev je jasna: moške petke oziroma čevlji z debelim podplatom ali posebnim vložkom, ki pomagajo ohraniti moški ponos.

Pasquale di Fabrizio, moški, ki se je oklical za "čevljarja zvezdnikov", je razkril, da je mnogim nizkoraslim znanim ljudem s čevlji pomagal pridobiti višino. Prva sta mu prišla na misel igralca Michael Douglas in Sylvester Stallone, predvsem zadnji je pred leti veljal za simbol moškosti.

Obuj se, kvariš si ugled!
Tudi Russell Crowe je igral v veliko akcijskih filmih, v katerih so ženske vzdihovale za njegovimi mišicami, predirljivim pogledom in "oh in sploh" postavo. Pa ni bilo čisto tako, kot so prikazale fotografije in kamere. "Na Russella so se vse ženske lepile in ga občudovale, dokler si ni na neki zabavi, ki jo je organiziral Jerry Bruckheimer, nenadoma sezul čevljev in v trenutku izgubil okoli šest centimetrov. Ženske niso mogle verjeti. Nato je k njemu pristopil Jerry in mu prišepnil: "Kaj se greš? Hitro se spet obuj, ali ne vidiš, da si kvariš ugled!" Uradni podatki sicer pravijo, da je Russell visok 1,78 metra.

Podobna zgodba je z neustrašnim "Rambom" Sylvestrom Stallonom, za katerega je di Fabrizio dejal: "Šestnajst let je s pomočjo mojih čevljev po svetu hodil deset centimetrov višji! Povišal sem tudi Roberta DeNira in Williama Shatnerja, si lahko mislite?"

Lepotica in ... palček?
Za lasten ego s posebnimi vsadki, ki jima pomagajo zrasti za nekaj centimetrov, skrbita tudi glasbeni producent in ostri sodnik Ameriškega idola Simon Cowell in francoski predsednik Nicolas Sarkozy, ki se ga pod roko drži njegova prelestna žena Carla Bruni. Brunijeva ima 1,75 metra, zato ni čudno, da želi "Sarko" s petkami vsaj nekoliko ublažiti razliko v višini. Pevec zasedbe U2 Bono, visok 1,69 metra, se menda še na plaži ne loči od svojih čeveljcev z debelim podplatom - vse za videz prave rockovske zvezde.

Tom in njegove "višinske" težave
Morda največ črnila pa je bilo prelitega v primeru igralca Toma Cruisa, ki je dolgo skrival svojo pravo višino, še zdaj pa ni povsem jasno, koliko je zrasel. Je pa potrjeno, da se je ob svojih igralskih začetkih vedno delal višjega, kot je v resnici bil. Tom ima "smolo" tudi z visokimi ljubeznimi - Nicole Kidman in Katie Holmes sta obe visokorasli lepotici ...

A. P.