Pregrešno drago stekleničko in njegovo vsebino je izdelala parfumerija Emirati. Poimenovali so ga Šamuk, kar v arabščini pomeni "zaslužiti si najboljše".

Kot trdijo, je dišava namenjena tako moškim kot ženskam, vonj pa naj bi se na telesu obdržal 12 ur. V dišavo so zmešali najrazličnejše sestavine, od sandalovine, moška in turške vrtnice do ilang-ilanga.

Tudi steklenička je nekaj posebnega, saj je okrašena s 3.571 diamanti, topazi, 18-karatnim zlatom in čistim srebrom. Izdelana je iz muranskega stekla, na vrhu pa jo krasijo podobe zlatega orla, arabskih konjev, vrtnic in globusa. Oblikoval jo je Asghar Adam Al, ki je že ponosni lastnik dveh Guinnessovih rekordov – tistega za stekleničko z največ diamanti in najvišjo dišavo, ki se sproži z daljinskim upravljanjem.

Do prihoda Šamuka na trg je za najdražji parfum na svetu, ki ga je mogoče kupiti, veljala dišava Clive Christian No. 1 Imperial Majesty. Ob predstavitvi leta 2005 je bilo treba za 500-mililitrsko stekleničko odšteti več kot 200.000 evrov, piše CNN.