O smernicah za jesen in zimo smo se pogovarjali z modno poznavalko Lorello Flego. Foto: MMC RTV SLO
O smernicah za jesen in zimo smo se pogovarjali z modno poznavalko Lorello Flego. Foto: MMC RTV SLO
Hlače z modnim visokim pasom je šele zdaj mogoče videti v skoraj vseh slovenskih trgovinah z oblačili.

Lorella je za MMC povedala, da letošnja barva jesenske in zimske garderobe ostaja črna, pridružuje pa se ji še vijolična v različnih niansah, od svetlih odtenkov do odtenkov malancane. "Sicer smo na modnih brveh videli tudi zeleno barvo, od temne, gozdne, pa do rumene, vendar pa jih najverjetneje ne bomo videli v trgovinah," je dejala.

Plašči s tričetrt rokavi
Letošnja novost pa so plašči s tričetrt rokavi, ki se jih bo nosilo na navaden dolg rokav. "Tako se bo pod tričetrt rokavi plašča videlo rokave puloverja, ki ga bomo nosile spodaj," je povedala voditeljica oddaje o modi Bleščica.

Več o počitnicah Lorelle Flego in njenih načrtih za jesen, si lahko preberete tukaj.

Prav pa nam bodo prišla tudi oblačila iz prejšnje sezone, saj hlače tako kavbojke kot iz drugih materialov, ostajajo oprijete, nosilo pa se bo tudi širše modele, ki nekoliko spominjajo na moške kroje. Ženski pridih bo širšim hlačam dajal višji pas, ki se je v naših trgovinah šele zdaj dobro prijel. Večjih novosti pa ni niti pri majicah, ki ostajajo dolge, čez boke. Kot je povedala Lorella, pa je v garderobi za letošnjo jesen več oblek in kril kot hlač.

Za celostno podobo je zapovedan t. i. kontrastni volumen, kar pomeni, da oprijete hlače kombinaramo s širokim zgornjim delom in obratno. Kot je povedala Lorella, pa po modnem bontonu torbice, pasovi in čevlji niso več v isti barvi. "Razlika med torbico in čevlji naj bi bila vsaj za eno nianso. Barve modnih dodatkov naj ne bi bile enake."

Kakšni bodo modni dodatki?
Pri modnih dodatkih, ki so po njenih besedah sicer bolj v ospredju poleti, ostajajo v modi velike zapestnice in ogrlice. Torbice pa so nekoliko manjše. "Torbice niso več velike, kot smo jih bile navajene v prejšnjih sezonah, ko so mejile že na velikost potovalk, ampak so se nekoliko zmanjšale," je sklenila Lorella.

A. M.