Foto: Reuters
Foto: Reuters

Pri Louisu Vuittonu so postregli s kombinacijo retro chica, športnih in futurističnih dizajnov, poskrbeli pa so tudi za dodatno zabavo prisotnih, saj je manekenke na modni brvi spremljala glasbena spremljava baročnega pevskega zbora.

Obiskovalce je ob začetku modne revije pozdravilo več sto zborovskih pevcev, oblečenih v tradicionalne kostume iz 15. stoletja.

Prve manekenke so se po brvi sprehodile v večbarvnih jaknah in bujnih krilih, kolekcijo pa je oblikovalec modne hiše Nicolas Ghesquiere poimenoval "stičišče časa".

Kultna modna revija je privabila tudi številne znane obraze, med drugim so bile v prvih vrstah Léa Seydoux, Alicia Vikander in Florence Pugh.

Manekenke so zbranim poleg bolj svečanih predstavile tudi bolj športne stajlinge s preprostimi jaknami in boleri. "Ta kolekcija pokaže, da so tudi ceremonialna oblačila lahko funkcionalna in obratno. Želim si, da je vse skupaj odprto, spontano in polno energije," poudarja oblikovalec.

Tudi pariški teden mode pa se ni mogel v celoti izogniti izgubi zaradi novega koronavirusa, saj se kultnega dogodka zaradi izbruha niso udeležili številni kupci, novinarji in znani obrazi.

Več si lahko ogledate v spodnji galeriji.