Lady Gaga in njena ogromna kreacija hiše Valentino. Foto: Reuters
Lady Gaga in njena ogromna kreacija hiše Valentino. Foto: Reuters

Najvidnejša imena iz sveta filma in televizije so kot po tekočem traku izbirala elegantne, razkošne večerne toalete, kot se za enega najpomembnejših večerov zabavne industrije tudi spodobi.

V praktično vsakem pregledu najopaznejših modnih oblačil na 76. Zlatih globusih si je prvo mesto zaslužila Lady Gaga, ki je sicer ostala brez kipca za najboljšo dramsko igralko, je pa prilepila nase vse oči v razkošni, dolgi obleki v barvi sivke, za katero je potrebovala dve asistentki, da sta jo razprli na rdeči preprogi. Valentinovo kreacijo je dopolnila z diamantno ogrlico draguljarne Tiffany's.

Sorodna novica Zlati globus filmskemu Mercuryju, za Lady Gaga "tolažilna nagrada"

Pohvale modnih kritikov so si za svoje modne izbire prislužile tudi Julia Roberts (Stella McCartney), Taraji P. Henson (Vera Wang), Lupita Nyong'o (Calvin Klein), Emily Blunt (Alexander McQueen), Halle Berry (Zuhair Murad), Taylor Swift (Atelier Versace), Saoirse Ronan (Gucci), Emma Stone (Louis Vuitton), Charlize Theron (Dior), Nicole Kidman (Michael Kors) in gostiteljica večera Sandra Oh.

Med moškimi so s svojimi oblačili izstopali Timothee Chamelet, Rami Malek in najbolj seksi moški po izboru revije People, Idris Elba.

Po drugi strani so tokrat po mnenju modnih strokovnjakov v temo brcnile Heidi Klum, Anne Hathaway in Lucy Liu. Modni poznavalci so "palec dol" pokazali tudi vsem neonskim oblekam, dodatkom iz tila in živalskim vzorcem.