Maja Mihelič na pariškem tednu mode. Foto: AP
Maja Mihelič na pariškem tednu mode. Foto: AP
O Maji piše tudi Vogue. Foto: Vogue
O Maji piše tudi Vogue. Foto: Vogue

Slovenska manekenka, ki je na pariškem tednu mode nastopila že pred osmimi leti, ko se je njena modna kariera šele začela, se je tja vrnila, in to v velikem slogu. Debitirala je za prestižno modno znamko, zaradi ekskluzivnega nastopa na tej reviji pa ni smela sodelovati z drugimi znamkami.

A ta en nastop jo je pripeljal na Vogue. Nova pričeska v stilu "bob" je bil sprva šok za Majo, kot je povedala za Vogue, a ji ta pričeska daje novo moč, počuti se osveženo in močno.

Ste si kdaj mislili, da boste na strani Voguea? Če se izrazim v športnem žargonu, kakšni so občutki, ko kultna modna revija piše o vzhajajoči manekenski zvezdi iz Slovenije, Maji Mihelič?
Seveda sem o tem razmišljala in si to želela, ampak moram priznati, da si nisem predstavljala, da se bo to zgodilo že tako hitro na začetku moje kariere. Občutki so odlični in iskreno sem ponosna nase. Upam, da se članek na Vogueu ni zgodil prvič in zadnjič.

Pri Vogueu omenjajo prav pričesko. Gre za veliko spremembo, kako ste se vi soočili s takšno preobrazbo, ste imeli možnost ugovora? Ste se že privadili, da las ni?
Sprememba je res velika in sprva me je novica o striženju las kar malo pretresla. Ampak na koncu dneva so to samo lasje, ki hitro rastejo. Pričesko je predlagala glavna oblikovalka Givenchyja Claire Waight Keller, idejo pa sta podprla tudi frizer Guido Palau in direktor za kasting Piergiorgio Del Moro. Načeloma bi pričeski lahko rekla ne, ampak sem se po pogovoru z agencijo odločila, da spremembo sprejmem. Nisem se še privadila, da las ni. Mislim, da potrebujem še kak teden (ali pa dva).

Foto: EPA
Foto: EPA

Je to največja sprememba, ki ste jo morali storiti za delo?
Zagotovo je za zdaj to največja sprememba, ki sem jo morala storiti za delo, da.

Debitirali ste za Givenchy, in to na enem največjih tednov mode, pariškem. Štejete to za vaš največji uspeh v karieri?
Da, zagotovo je to trenutno moj največji uspeh, upam pa, da je to samo začetek sodelovanja z njimi. Moja agencija je moje fotografije poslala direktorju za kasting, ta pa me je potem priporočil Givenchyju, kjer so se posledično odločili za ekskluzivno sodelovanje z mano.

Pred kratkim pa ste sodelovali tudi z Jil Sander, kako se je začelo to sodelovanje?
Res je, vse se je zgodilo precej na hitro, prek Instagrama. Fotograf Bryan Liston me je predlagal za fotografiranje in ekipa Jill Sander me je izbrala za ta projekt.

Givenchy, Jil Sander, nova pričeska ... Leto 2019 je za vas prineslo številne premike v karieri, tudi zamenjavo modne agencije, je bil to zadetek v polno?
Tako, zgodili so se večji premiki, je pa res, da sem tudi sama veliko vložila v to. Prej sem si namreč vzela krajši odmor od modnega sveta in se posvečala drugim stvarem. Septembra sem se preselila v Pariz, kjer sem tudi podpisala pogodbo z agencijo Premium models, kar se mi zdi trenutno ena izmed boljših potez v mojem življenju. Z agencijo sem zelo zadovoljna, trudijo se za moj uspeh in verjamejo vame. Še vedno pa sodelujem s slovensko agencijo Immortal models, brez katere ne bi bila, kjer sem.

Sodeč po Instagramu, zdaj večino časa preživite v Parizu, tudi vaša nova agencija je francoska ... Kako pogosto se vračate v Slovenijo? Vas bomo morda videli na ljubljanskem tednu mode oktobra?
Kot sem že omenila, sem se preselila v Pariz, prej sem kar nekaj časa preživela tam, ker tam živi tudi moj fant. Mislim, da se bom v Slovenijo vračala kar pogosto zaradi družine in svojih ljubih prijateljev. O Ljubljanskem tednu mode trenutno nisem razmišljala, puščam pa možnosti odprte, seveda.

Vaša kariera se vzpenja in vzpenja, kaj pa je vrh, kaj bi si želeli doseči v modnem svetu?
O vrhu v karieri ne razmišljam, nimam pričakovanj in želim ostati z nogami trdno na tleh. Bomo videli, v katero smer se bodo stvari razvijale.

Foto: AP
Foto: AP

Spodaj si lahko ogledate kolekcijo Givenchyja na pariškem tednu mode.