Modna hiša Versace je ocenjena na blizu dve milijardi evrov. Foto: Reuters
Modna hiša Versace je ocenjena na blizu dve milijardi evrov. Foto: Reuters
Odkar so leta 1997 v Miamiju umorili ustanovitelja Giannija Versaceja, koncern vodita Santo Versace in njegova sestra Donatella. Po umoru se je koncern več let spopadal s težavami, v zadnjih letih pa se je položaj izboljšal. Foto: Reuters

Modna hiša naj bi bila tik pred prodajo, že v torek utegne Donatella Versace napovedati prodajo neki ameriški skupini, poročajo italijanski mediji. Kot najverjetnejša kupca se omenjata Michael Kors in Tiffany, piše časopis Corriere della Sera.

Donatella Versace je za torek sklicala sestanek zaposlenih. Pričakovati je, da bo na njem sporočila novico o prodaji, še poroča časopis Corriere della Sera.

Pri Versaceju govoric o skorajšnji prodaji ne želijo komentirati.

Od leta 2014 je ena petina Versaceja v lasti sklada Blackstone, preostanek je v lasti družine. Podjetje je bilo dolgo kandidat za uvrstitev delnic na borzo, kar pa se ni zgodilo.

Leta 2017 je modna hiša po nekaj težkih letih vnovič ustvarila dobiček, znašal je 15 milijonov evrov. Prihodki so dosegli 686 milijonov evrov. Glavni izvršni direktor Jonathan Akeroyd je junija napovedal, da si prizadevajo v kratkem času povečati prihodke na milijardo evrov.

In medtem ko bo že jutri morda znano, ali je Versace prodan, pa si lahko pogledate revijo, s katero se je istoimenska modna hiša predstavila na milanskem tednu mode.