Kate v istem plaščku pet let pozneje - na poroki Laure Parker Bowles leta 2006 (levo) in na sobotni poroki Zare Phillips. Foto: EPA
Kate v istem plaščku pet let pozneje - na poroki Laure Parker Bowles leta 2006 (levo) in na sobotni poroki Zare Phillips. Foto: EPA
Kate Middleton
Kate tokrat dvakrat v isti beli obleki - na zaročni fotografiji Maria Testina novembra leta 2010 (levo) in na sprejemu v Kanadi julija letos. Foto: EPA

Britanskim tabloidom ni ušlo, da je žena princa Williama na sobotni poroki Zare Phillips v Edinburgu nosila bež plašček, v katerem jo je bilo videti že "daljnega" leta 2006, ko je v njem prišla na poročno slavje Laure Parker Bowles. Zaradi tega se je znašla v več člankih o tem, kako je morda najbolj priljubljena članica kraljeve družine ljubiteljica "recikliranja oblek", a njeni britanski sodržavljani so navdušeni nad tem, da privlačna Kate ni izgubila tal pod nogami in ne zapravlja brez omejitev in premisleka.

Kate je na "tisto drugo britansko poroko" na Škotsko prišla v elegantnem plašču z vezeninami, edina izstopajoča stvar pri sicer preprostem videzu pa je bila ogromen ukrivljen klobuk z velikim cvetom. Čevlji so bili zanjo tipična izbira - visoki lakasti salonarji. Modni poznavalci predvidevajo, da je s to izbiro priljubljena Catherine želela pokazati, da ni obremenjena z vedno novimi kroji in modeli, poleg tega pa tudi, da ni želela zasenčiti prave zvezde popoldneva - najstarejše kraljičine vnukinje Zare Phillips.

Zeleno, ki te ljubim zeleno
Zanimivo je, da je Williamova žena kar dvakrat v tem tednu na modnem področju vse stavila na že preizkušenega "konja". Že v petek, na sprejemu, ki sta ga na jahti pripravila Zara in njen novopečeni mož Mike Tindall, je namreč nosila obleko, v kateri so jo fotografi že ujeli. To je bila zelena obleka Diane Von Furstenberg za 398 ameriških dolarjev, ki ima na hrbtu V-izrez in dva zlata gumba, v njej pa je vojvodinja cambriška že očarala Kanadčane med nedavno turnejo po tej državi. Spremenila je samo čevlje - v Kanadi se je odločila za črne salonarje, tokrat pa je izbrala bež barvo.

Britanci so zatem naredili celo serijo primerjav istih oblek, v katerih se je Kate že pojavila na različnih dogodkih. Najbolj zanimivo je, da je kanadsko turnejo konec junija začela prav v beli elegantni obleki znamke Reiss, ki jo je izbrala tudi za uradno fotografiranje s princem Williamom ob objavi njune zaroke.

"Živimo v težkih časih"
Catherine, ki sicer prihaja iz bogate, a ne plemiške družine, je menda prijateljicam zaupala, da ne želi biti "nakičena kot kraljevi konj", kar se tiče oblek, in da namenoma iz omare za uradne dogodke izbira že videne obleke. "Živimo v težkih časih. Nihče ne more od mene pričakovati, da bom za vsak uradni dogodek nosila novo obleko. Saj nisem manekenka. Nenehno preoblačenje je preprosto nepraktično in nepotrebno, s tem bi ljudem pošiljala napačna sporočila."