Najbolj seksi Bondovo dekle? Foto:
Najbolj seksi Bondovo dekle? Foto:
Halle Berry
Halle Berry v podobnem prizoru, a z drugačno barvo bikinija.
Demi Moore
Demi Moore je v Charlijevih angelčkih zasenčila Cameron Diaz.
Salma Hayek
Salma Hayek je leta 1996 pritegnila poglede v tej zapeljivi opravi.

Ursula Andress se je v bikiniju zapisala v filmsko zgodovino s prizorom iz Dr. No-ja. Prizor, ko iz vode pride le v belem bikiniju, je bil gledalcem tako všeč, da na seznamih, kjer izbirajo najlepša Bondova dekleta, po najvišjem mestu največkrat poseže zdaj 72-letna igralka.

Halle se je poklonila Ursuli
Prizoru iz prvega Bonda so se poklonili v enem izmed nadaljevanj. V Die Another Day, ki je na filmska platna prišel 40 let po prvem Bondu, je iz vode prišla Halle Berry, ki pa ni imela oblečenega belega bikinija, saj je bil njen oranžne barve. Tako je bil "bikini moment" Ursule za kratek čas ogrožen, a slave predhodnjega filma nadeljevanje vseeno ni doseglo.

Brigitte ne bi bilo, če ne bi bilo bikinija
Bikini je postal pomemben del kariere Brigitte Bardot, saj je ta zaslovela ravno zaradi znamenitih dveh krpic. Pri 15 letih je začela svojo manekensko kariero, a zaslovela je na filmskih platnih tri leta pozneje, ko se je pojavila v bikiniju. Ni pa bilo kontroverzno samo pomanjkljivo oblačilo, ki je bilo v letu 1952 popolnoma neprimerno, ampak tudi njeno zasebno življenje, saj se je komaj 18-letna poročila z režiserjem Rogerjem Vadimom. Po zaslugi bikinija pa Brigitte še danes velja za eno izmed najbolj seksi žensk, ki so nastopale na filmskih platnih.

Demi v bikiniju navdušila po 40. letu
Že rahlo pozabljena Demi Moore, ki se v medijih pojavlja predvsem zaradi zasebnega življenja s 15 let mlajšim možem Ashtonom Kutcherjem, je za kratek čas svojo kariero obudila s filmom Charlijevi angelčki: S polno brzino. Mnogi se niso mogli načuditi njeni popolni postavi, ki jo je pri svojih takrat 41 letih razkazovala v kopalkah, zasenčila je celo Cameron Diaz, ki velja za eno izmed najlepših žensk na svetu in je nastopila v istem prizoru. Demijino telo je bilo videti kot telo 20-letnice, čeprav ni skrivnost, da so ji do njega pomagali tudi plastični kirurgi, a to ni nikogar motilo.

Bikini je zapeljiv tudi s kačo za vratom
Tudi Salma Hayek je na začetku kariere največ pogledov pritegnila s svojim bujnim oprsjem v bikiniju. A pozornosti ni zbujala le s svojim zapeljivim telesom, ampak tudi s kačo za vratom, s katero je poplesavala, še preden je s podobnim plesom zaslovela Britney Spears na podelitvi nagrad MTV. Ta se je v bikiniju pojavila na podelitvi nagrad 2001, ko je na vrhuncu slave zapela I'm a Slave 4 U.

Še preden je Nicollette Sheridan postala razočarana gospodinja Edie Britt, je leta 1985 navdušila v filmu The Sure Thing v belem bikiniju. Oboževalci so bili že takrat navdušeni nad njeno postavo, še bolj pa cenijo, da ni videti pretirano slabše niti 20 let pozneje.