Španska zvezdnica Penelope Cruz na naslovnici revije Interview Foto: Interview
Španska zvezdnica Penelope Cruz na naslovnici revije Interview Foto: Interview

moral predajo razglasiti še en tiskani medij – kultna revija Interview, ki jo je leta 1969 lansiral Andy Warhol in se je specializirala za poglobljene zvezdniške intervjuje, je propadla.

Revija Interview je bila vse od svojih začetkov znana kot vplivna publikacija na področjih mode, filma, umetnosti in glasbe, odlikovale pa so jo tudi vizualno privlačne naslovnice, ki so jo krasili portreti vseh največjih zvezdnikov zadnjega pol stoletja.

A revija je v zadnjih letih doživela kar nekaj pretresov – leta 2016 jo je zapustil urednik Keith Pollock, kmalu za tem pa so mu sledili še nekateri drugi ključni člani uredništva.

Letošnje leto je bilo za revijo še posebej težko, saj se je znašla sredi dveh večjih tožb. Februarja so mediji poročali, da lastnika revije Interview Petra Branta za več milijonov dolarjev toži nekdanja dolgoletna članica izvršne uprave Deborah Blasucci, ki trdi, da je bila po več kot 30 letih odpuščena, ker je "preveč služila".

Za nameček osebje revije ni moglo do svoje pisarne v Sohu, saj jo je upravnik stavbe zaklenil, ker naj Brant ne bi plačeval najemnine.

Žalostni zvezdniki
Poleg tega pa še Fabien Baron, nekdanji dnevni urednik, Interview zaradi neplačanih računov toži za 600.000 dolarjev. Revija dolguje tudi Baronovi ženi, stilistki Ludivine Poiblanc, in sicer 66.000 dolarjev.

Kot kaže, je bil propad kultne ameriške revije torej neizogiben, mnogi zvezdniki, ki so krasili njeno naslovnico, pa zdaj za njo žalujejo.

"Žalostno slišati za konec @interviewmag ❤️ Pogrešala jo bom," je na Instagramu ob objavi svoje naslovnice zapisala Penelope Cruz. January Jones ima podobne občutke: "Žalostna za @interviewmag. ❤️1969–2018. Ena mojih najljubših naslovnic vseh časov, ki jo je slikala @inezandvinoodh, intervju z mano pa je delal Jack Nicholson."

"Imela sem to čast, da sem bila na naslovnicah številnih revij. People, US, Rolling Stone, in Style, More, Good Housekeeping, Redbook, Parade, ampak najbolj kul je bila @InterviewMag. Zbogom, stara prijateljica," pa se je od revije poslovila Jamie Lee Curtis.

Goodbye @interviewmag 1969-2018 #crystalballofpop #interviewmagazine

A post shared by Linda Evangelista (@lindaevangelista) on May 21, 2018 at 6:44pm PDT