Zala po skladbi Šele zdaj predstavlja Lubija. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Zala po skladbi Šele zdaj predstavlja Lubija. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Zala Đurić Ribič s spremljevalcem
Zala je v glasbi združila moči s kitaristom Aljošo Krtom. Foto: MMC/Miloš Ojdanić

"Hecno mi je, da so me vsi spraševali, ali sem besedilo za Šele zdaj pisala po lastnih izkušnjah, in nihče ne verjame, da nisem. Za novo pesem pa je ravno obratno, pogosto se mi dogaja kaj takšnega kot zgodbica v Lubiju," je priznala v pogovoru za MMC Zala.

Tokrat se mlada pevka v besedilu ukvarja z vzbujanjem pozornosti pri nasprotnem spolu. "Kot vedno je tudi tokrat oči kot strela z jasnega presenetil s stavkom: 'Zala, izvoli melodijo, zdaj pa piši besedilo!' Jaz nato začnem navdušeno poskakovati s kulijem in papirjem in še naslednjih nekaj dni nisem sposobna misliti na nič drugega," je pojasnila v smehu.
Skladbo, ki jo je snemala en dan, sta aranžirala Aleksander Pešut in Magnifico. Za kitaro in spremljevalne vokale je poskrbel glasbenik in študent medicine Aljoša Krt. Kitarsko solažo pa je odigral Đurić. "Seveda pa jaz pod pomoč in sodelovanje prištevam še moralno podporo, katere mi, tok, tok, tok, trkam v les, ni primanjkovalo," se je še pošalila Zala.

S svojo drugo avtorsko skladbo je Zala še nadgradila svoj repertoar za nastopanje. "Z veseljem sprejmem skoraj vsako povabilo, saj mislim, da potrebujem izkušnje in si jih bom na ta način še najbolje nabrala. Prav z Aljošo pogosto nastopava na različnih mestih," je dodala Zala.

Skladbi lahko prisluhnete spodaj.