Občinstvo je tokrat najbolj prepričala skupina The Broken Input. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Občinstvo je tokrat najbolj prepričala skupina The Broken Input. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Koala Voice
Žirija pa se je odločila za skupino Koala Voice. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin
Razglasitev je potekala v prijateljskem vzdušju. Foto: MMC RTV SLO/Jani Ugrin

S slavjem sta si skupini prislužili svoje mesto v finalu Špil lige, ki bo potekal junija na Kongresnem trgu v Ljubljani. Za svoje mesto na velikem odru sta se skupini pomerili z raperjem in producentom Vogijem ter rokerji Below Zero, ki se v svoji glasbi med drugim spogledujejo še s hiphopom in pankom. V polfinale se je sicer uvrstila tudi skupina Fonem, vendar zaradi bolezni bobnarja ni nastopila in tako že na samem začetku izgubila vse možnosti za uvrstitev v finale.

Podobno kot na preteklih Špil ligah se je tudi tokrat mnenje žirije in občinstva razlikovalo. Po 20-minutnih nastopih vsake izmed skupin je žirija - tokrat v sestavi Izak Košir, Žiga Klančar, predstavnik SAE Instituta Robi Bulešič in gostujoči žirant, član Big Foot Mame, Alen Steržaj - na prvo mesto postavila skupino Koala Voice in na drugo Vogija. "Koala Voice se nam zdi najbolj dodelana skupina, ki ima svežino in mladost. Podobno pa nas je prepričal tudi Vogi, ker je žanrsko raznolik od ostale konkurence in ima skladbe v slovenščini, kar nam je všeč," je izbor na kratko obrazložil kratek Klančar.

Drugačno mnenje občinstva
Obiskovalci koncerta pa so svoje mnenje izrazili po končanih nastopih vseh štirih skupin s pošiljanjem SMS-sporočil in na prvo mesto s 47 odstotki postavili skupino The Broken Input, na drugo s 24 odstotki Vogija, na tretje s 14 odstotki Below Zero in na zadnje s 13 odstotki skupino Koala Voice.

Po pravilih Špil lige so se v finale uvrstili ljubljenci žirije Koala Voice in ljubljenci občinstva The Broken Input. Finale bo 13. junija, še prej pa drugo peterico polfinalistov čaka nastop 18. aprila. Štirje finalisti se bodo med drugim na sklepnem 'špilu' potegovali za brezplačno snemanje treh skladb s pomočjo SAE Instituta Ljubljana in nastop v Kinu Šiška.

Več utrinkov pa si lahko pogledate v spodnjih videih in fotogaleriji.