Nove note
(4)
Špil Liga
Prijavljene skupine morajo biti sposobne vsaj 20-minutnega nastopa v živo. Foto: Nejc Ketiš
Špil Liga
Letos se bodo na Špil ligi pomerili OnePlan, Luxeleutheria, Fat Pigeon, Panika, Sex Demons, O.K. Junior, Tetrarh, Jaja Bojz, GoldHorn, Garlik, In The Attic in Lumberjack. Foto: Nejc Ketiš

Dodaj v

Kino Šiška napoveduje novo sezono dijaške Špil lige

Nocoj začetek pete sezone
24. november 2017 ob 08:20
Ljubljana - MMC RTV SLO

V ljubljanskem Kinu Šiška se začenja nova sezona tekmovanja srednješolskih in osnovnošolskih glasbenih upov Špil liga, kjer so v prejšnjih letih slavili Koala Voice, Joker Out, StillOut in Infected.

V sklopu ligaških večerov se je v prejšnjih sezonah predstavilo že več kot 50 skupin iz cele Slovenije, lanski zmagovalci Joker Out pa so o svoji izkušnji zapisali: "Špil liga nam je pomenila tiste prve stopnice do sveta rokenrola, spoznavanje drugih bendov in njihove glasbe, nastopanje na vrhunskem odru z vrhunskim osebjem. Špil liga je 'must go' za vse bende, ki bi radi okusili lepote odrskega nastopanja."

Četrto sezono bo predstavljalo 14 skupin v štirih tekmovalnih večerih, dveh polfinalnih večerih in finalu.

Organizatorji pravijo, da ostajajo zvesti prvotno zastavljenim ciljem, in sicer, da si mladi glasbeniki v sklopu tekmovanja pridobijo dragocene odrske izkušnje, z napredovanjem v nadaljevanje tekmovanja pa posameznemu izvajalcu omogočijo tudi do tri odrske nastope.

Koncertni večeri so v dvorani Komuna v Kinu Šiška, kjer sicer nastopajo že uveljavljeni izvajalci, kar za mlade izvajalce pomeni posebno izkušnjo, prav tako pa tekmovalnim zasedbam omogočijo daljše tonske vaje, s čimer jim omogočijo še izobraževanje s tehnično ekipo.

Na tekmovanje se lahko prijavijo izvajalci, ki imajo dve avtorski skladbi, so sposobni izvesti 20 minut nastopa v živo, več kot polovica članov skupine pa mora izhajati iz dijaških oziroma osnovnošolskih vrst.

Letos se bodo na Špil ligi pomerili OnePlan, Luxeleutheria, Fat Pigeon, Panika, Sex Demons, O. K. Junior, Tetrarh, Jaja Bojz, GoldHorn, Garlik, In The Attic in Lumberjack.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
medved1
# 12.02.2018 ob 17:06
Ja no, se mi zdi, da če hočejo mladci igrat tudi po festivalih v tujini (vsaj po naših sosedah) in se ne vrtet samo okrog treh ali štirih slovenskih festivalov, potem definitivno pomaga, da imajo bolj prepoznavno ime. Fat Pidgeon se bolj usidra v glavi madžara ali avstrijca kakor Debeli Golob. Sej tudi uspešnejši slovenski bendi nimajo ravno tipično slovenskih imen (Siddharta, Big Foot Mama, Laibach, Elvis Jackson, ...)
Bivši uporabnik
# 29.12.2017 ob 22:46
Dej pejte komentirat govejo sceno ...
pullach
# 24.11.2017 ob 08:59
A starši teh pokovcev se nič ne vprašajo, kaj je desetletnikom, da si dajo taka imena.. Potem pa "ne naš pa že ni tak". Malo sutra mat.
mend055
# 24.11.2017 ob 08:45
...Letos se bodo na Špil ligi pomerili OnePlan, Luxeleutheria, Fat Pigeon, Panika, Sex Demons, O.K. Junior, Tetrarh, Jaja Bojz, GoldHorn, Garlik, In The Attic in Lumberjack.

Da ni to tekmovanje angleških skupin? Ali pa tekmovanje kakšnih glasbenih skupin mladih iz drugih držav, torej mladih, ki ne spoštujejo maternega jezika?
Kazalo