Genterjeva je velika zagovornica kolesarjenja, ki se mu ni odpovedala niti med nosečnostjo. Foto: Instagram/Julie Genter
Genterjeva je velika zagovornica kolesarjenja, ki se mu ni odpovedala niti med nosečnostjo. Foto: Instagram/Julie Genter

Genterjeva, ki je članica Zelenih, s partnerjem živi v predmestju Aucklanda. V nedeljo zjutraj je začutila, da se porod bliža, zato s partnerjem nista oklevala – usedla sta se vsak na svoje kolo in se odpeljala nekaj kilometrov daleč do mestne porodnišnice.

"Čudovito nedeljsko jutro za kolesarjenje v porodnišnico, kjer bo moj otrok končno prišel na svet. To je to, zaželite nama srečo! S partnerjem sva kolesarila, ker v avtomobilu ni bilo dovolj prostora za vso spremljevalno 'posadko'. Poleg tega me je kolesarjenje spravilo v odlično razpoloženje," je ob fotografiji, na kateri pozira s kolesom, na Instagramu zapisala Genterjeva. Pri naslednji objavi je dodala, da je bila vožnja z električnim kolesom "večinoma spust", in se pošalila, "da bi morala v preteklih tednih pogosteje kolesariti, da bi pospešila popadke".

Kdaj se je otrok rodil in katerega spola je, ni znano.

Odsotna bo tri mesece
To je prvi otrok za 38-letno političarko, ki je velika zagovornica kolesarjenja. Februarja, ko je sporočila, da pričakuje naraščaj, je objavila fotografijo para, ki kolesari in se drži za roke, ženska pa v otroškem stolčku na kolesu vozi otroka.

Genterjeva je sicer po rodu Američanka, a se je na Novo Zelandijo preselila leta 2006. Pet let pozneje je bila izvoljena v tamkajšnji parlament.

Nova Zelandija ima še eno znano novopečeno mamo – premierko Jacindo Ardern, ki je prvorojenko dobila pred dvema mesecema. Rodila je v isti porodnišnici v Aucklandu kot ministrica. Ardernova si je po rojstvu hčerke Neve vzela šest tednov materinskega dopusta, Genterjeva pa bo doma ostala tri mesece.