Adele se vrača z albumom 25. Foto: EPA
Adele se vrača z albumom 25. Foto: EPA
Adelin album 21 je obveljal za najbolje prodajani album zadnjega desetletja. Po svetu so ga prodali v več kot 30 milijonih izvodov, od tega je bilo 4,75 milijona albumov prodanih v Veliki Britaniji. Foto: EPA

Pevka Adele bo po štirih letih izdala nov album, ki ga bo, kot je naznanila, naslovila 25. S tem sledi vzorcu, da z naslovom albuma poudari svojo starost ob njegovem nastanku. Prvenec je naslovila 19, drugi album pa 21. Novi album 25 bo po besedah Adele zaznamoval njen prehod v svet odraslih.

Moj zadnji album je bil album razhoda, nov studijski izdelek pa bi opredelila kot popravni izpit: "Popravni izpit, da nadomestim izgubljeni čas. Popravni izpit za vse, kar sem kdaj naredila, in za vse, česar nisem naredila."

Uradne najave, kdaj bo novi Adelin album 25 izšel, še ni. Več medijev njegov izid naznanja za 20. november.

"Zgodilo se mi je življenje"
V izjavi za javnost se je Adele opravičila svojim oboževalcem, da je za nov studijski izdelek potrebovala toliko časa, a kot je zapisala, "se ji je zgodilo življenje". Po albumu 21 je pevka leta 2012 rodila prvega otroka, sina Angela. Vse odtlej je pevka delala nov izdelek, in sicer s producenti, kot so Brian Burton, Max Martin in Ryan Tedder.

V nedeljo se je v reklamnem bloku med televizijskim šovom X Factor pojavil oglas, ki je napovedal pevkino vrnitev. V njem je bilo slišati Adelin glas, ki je ob klavirski spremljavi med drugim sporočil: "Živijo! Jaz sem. Spraševala sem se, ali bi se po vseh teh letih rad srečal z menoj?" A vse do danes nihče ni potrdil, da je bila to napoved novega albuma.