37-letni Norvežan, zmagovalec 36 tekem za svetovni pokal ter dobitnik devetih odličij s svetovnih prvenstev in štirih z olimpijskih iger, je svojo novo izbranko razkril s skupno fotografijo na Instagramu.

Zaljubljenca sta pozirala ob norveškem državnem prazniku, ki sta ga preživela na polotoku Snarøya zahodno od Osla, fotografijo pa sta hkrati objavila vsak na svojem profilu.

Da sta par, sta potrdila tudi za norveške medije, a več podrobnosti nista želela razkriti.

Norveška rekorderka

Svindal se je po izjemno uspešni smučarski karieri, v kateri je dvakrat osvojil tudi veliki kristalni globus, upokojil lani, isto leto, ko je 26-letna Iuelova na svetovnem prvenstvu v Dohi postavila norveški državni rekord na 400 metrov.

Temnolaska je bila sicer rojena na Danskem, srednjo šolo je obiskovala v Bangkoku, nato je nekaj časa živela v Dubaju, študirala pa v Los Angelesu, preden se je vrnila na Norveško. Kot je leta povedala 2016 za Daily Trojan, bi si družino rada ustvarila v domovini, čeprav uživa v tujih deželah.

Pred Amalie je bil Aksel do predlani v zvezi z norveško manekenko Gitte Lill Paulsen, ki pa je živela in delala v New Yorku, kar je bilo za zvezo usodno.

Še prej je bil postavni viking štiri leta v zvezi s smučarsko kolegico Julio Mancuso. Američanka se je leta 2017 poročila, nato pa se leto dni zatem poslovila od belega cirkusa in lani rodila sina.