Foto: MMC RTV SLO/MMC
Foto: MMC RTV SLO/MMC

Prva postaja akcije, ki poteka pod pokroviteljstvom Zavarovalnice Triglav, bo v ljubljanskem nakupovalnem središču Citypark med trgovinama Mango in Swarovski, kjer se bodo v petek, 11. oktobra, in soboto, 12. oktobra, lahko na sodobnem simulatorju vožnje DRAJV preizkusili Ljubljančani in seveda tudi obiskovalci nakupovalnega središča iz vse Slovenije.

Na dogodku v petek ob enajstih bosta z obiskovalci tudi smučarski skakalec Peter Prevc in ambasador prometne varnosti ter direktor območne enote Zavarovalnice Triglav Aleš Klement, ki se bosta tudi sama preizkusila na simulatorju vožnje. Virtualno vožnjo udeležencev preizkusa bo ves čas spremljal tudi inštruktor vožnje Sandi Štepec, ki jim bo pomagal z nasveti, kako postati varnejši voznik. Vozniki se bodo lahko preizkusili tudi v kritičnih situacijah in spoznali, kako na vožnjo vplivajo moteči dejavniki, kakršen je prenosni telefon.

Foto: BoBo
Foto: BoBo

Organizatorji Turneje mobilnosti sicer ugotavljajo, da kar dva izmed treh slovenskih voznikov danes ne bi opravila vozniškega izpita. To so namreč pokazali rezultati spomladanske turneje, na kateri je učitelj vožnje ocenil, da bi le 33 odstotkov testiranih voznikov po današnjih merilih tudi zares opravilo vozniški izpit.