Princ Charles in Camilla sta na karibski turneji. Foto: Reuters
Princ Charles in Camilla sta na karibski turneji. Foto: Reuters

Valižanskega princa in vojvodinjo Cornwallsko je ob prihodu na letališče v Havani pozdravila namestnica zunanjega ministra Ana Teresita Gonzalez.

Princ Charles je nato na Trgu revolucije v kubanski prestolnici položil venec pri spomeniku kubanskemu nacionalnemu junaku pesniku Joseju Martiju.

Uradni del obiska se začenja danes, ko si bo britanski prestolonaslednik ogledal staro mestno jedro Havane in se srečal s kubanskim predsednikom Miguelom Diazom - Canelom. Kraljevemu paru bodo priredili tudi slovesno večerjo.

Srečanje z nekdanjim kubanskim predsednikom Raulom Castrom, bratom pogojnega revolucionarnega voditelja Fidela Castra, ni predvideno, poroča nemška tiskovna agencija DPA.
Charles se bo v torek udeležil slovesnosti ob odprtju solarnega parka v posebni gospodarski coni v Marielu, 45 kilometrov vzhodno od Havane, ki je britanska naložba.

Charles in Camilla se na Kubi mudita v okviru karibske turneje, med katero sta že obiskala Sveto Lucijo, Barbados, Svetega Vincenta in Grenadine, Svetega Krištofa in Nevis ter Grenado, v sredo pa bosta odšla še na Kajmanske otoke.