Danes 22-letna Kylie Jenner je svoje podjetje odprla pri 17 letih, začetni kapital (250.000 dolarjev) pa naj bi zaslužila z manekenstvom. Foto: EPA
Danes 22-letna Kylie Jenner je svoje podjetje odprla pri 17 letih, začetni kapital (250.000 dolarjev) pa naj bi zaslužila z manekenstvom. Foto: EPA

Pri sloviti reviji, ki redno objavlja svoje sezname najbogatejših, so namreč ugotovili, da so v klanu Kardashian-Jenner napihnili vrednost premoženja oz. prihodkov kozmetičnega podjetja, ki ga je ustanovila zdaj 22-letna Kylie in ki vključuje uspešni znamki Kylie Cosmetics in Kylie Skin.

V letnih poročilih, ki jih je računovodja Jennerjeve oz. njene družine v preteklih letih posredoval reviji, so namreč prikazovali 300 milijonov dolarjev prihodka od prodaje v letu 2016, za leto 2017 pa napovedovali še 30 milijonov dolarjev več.

Jennerjeva je nato lani prodala 51-odstotni delež omenjene družbe modnemu velikanu Coty za, kot so trdili, 600 milijonov dolarjev. Ker Coty kotira na borzi in mora vse podatke o poslovanju javno objavljati, pa je zdaj postalo jasno, da dobiček v preteklih letih ni bil niti približno tak, "kot so člani družine zatrjevali tako medijem kot kozmetični industriji", ampak "občutno manjši", piše Forbes.

Leta 2018 "le" 125 milijonov dolarjev od prodaje

Po podatkih konglomerata Coty je imela družba Kylie Cosmetics leta 2018 125 milijonov dolarjev prihodkov od prodaje. "Kako bi jih torej lahko leta 2016 imela za 307 milijonov (kot so navajali v domnevni napovedi dohodnine) ali 330 milijonov v letu 2017?" se je tako v članku vprašal Forbes.

Jennerjeva se je na navedbe odzvala na družbenem omrežju Twitter (levo), kjer je zapisala: "V kaj sem se zbudila. Mislila sem, da je to ugledna spletna stran. A vse, kar vidim, je cel kup netočnih izjav in nepotrjenih sklepanj. Smešno. Nikoli nisem prosila za kakršen koli naziv, niti nisem bila pripravljena lagati, da bi ga dobila. NIKOLI. Pika."

Še vedno je vredna slabih 900 milijonov dolarjev

Kot je znano, je revija Forbes lani močno razburila javnost, ko je Kylie Jenner uvrstila na seznam milijarderjev, ki so si svoje premoženje ustvarili sami, pri čemer je takrat 21-letna zvezdnica resničnostnega šova postala najmlajša, ki ji je to uspelo. Mnogi so nazivu odločno ugovarjali, saj obstaja dvom, ali si je Jennerjeva premoženje resnično ustvarila sama ali pa je za to zaslužna tudi njena družina, s katero skupaj sodelujejo pri resničnostnem šovu Keeping up with the Kardashians.

Sorodna novica Kanye besni nad Forbesom: končno so mu priznali status milijarderja, a on je vreden več!

Ne glede na vse, pa Jennerjevi finančno gledano še vedno ne kaže slabo: Forbes tako ocenjuje, da je (ker je lani s prodajo večinskega deleža podjetja v žep pospravila 340 milijonov) njen bančni račun težek malo manj kot 900 milijonov dolarjev.

Tudi pri Kanyeju Westu so se "ušteli"

Forbes se je nedavno v podoben besedni obračun zapletel tudi s Kyliejinim svakom, Kanyejem Westom (možem njene polsestre Kim Kardashian), ko so ga po več letih glasbenikovih prizadevanj vendarle uvrstili na seznam milijarderjev potem ko jim je West sam, besen, ker ni prišel na februarja objavljeni seznam, posredoval podatke o svojem premoženju. To je zdaj ocenjeno na 1,3 milijarde ameriških dolarjev, kar pa Westa še vedno ni zadovoljilo, saj je prepričan, da ga Forbes še vedno podcenjuje. "Ni milijarda, ampak 3,3 milijarde," je po poročanju revije aprila zapisal v SMS-sporočilu novinarju in dodal, da "očitno nihče pri Forbesu ne zna šteti".