Sephora je takoj po prekinitvi pogodbe z Olivio Jade iz prodaje umaknila tudi vse izdelke, ki so nastali v sodelovanju z 19-letnico. Foto: EPA
Sephora je takoj po prekinitvi pogodbe z Olivio Jade iz prodaje umaknila tudi vse izdelke, ki so nastali v sodelovanju z 19-letnico. Foto: EPA
Sorodna novica Hčerka Lori Loughlin: Za šolo mi je precej vseeno

19-letna Olivia Jade, hčerka igralke Lori Loughlin, je s Sephoro sodelovala več let, lani pa je v sodelovanju z znamko izdala tudi posebno kolekcijo ličil. A njeno pogodbo s priznano kozmetično znamko je odnesla nedavna obtožnica proti lepemu številu slavnih, ki so s pomočjo prevar in korupcije uredili sprejem svojih otrok na priznane ameriške univerze.

Na tak način – s podkupninami za pol milijona dolarjev sta v veslaško moštvo Univerze v Južni Kaliforniji prišli tudi hčerki Loughlinove in njenega moža Mossima Giannullija. Tako 19-letna Olivia Jade kot njena leto dni starejša sestra Isabella Rose na omenjeni univerzi še vedno študirata, nadaljevanje njunega študija pa je pod vprašajem. Na univerzi po pisanju ABC Newsa namreč nadaljnjih ukrepov še niso sprejeli, sporočili so le, da bodo "vsak primer podrobno preučili, nato pa ustrezno ukrepali".

Isabella Rose in Olivia Jade sta bili na Univerzo v Južni Karolini sprejeti pod pretvezo, da sta  vrhunski športnici. Obe s sestro sta prišli v veslaško moštvo univerze, a po sprejetju na univerzo za moštvo niti enkrat nista nastopili. Foto: AP
Isabella Rose in Olivia Jade sta bili na Univerzo v Južni Karolini sprejeti pod pretvezo, da sta vrhunski športnici. Obe s sestro sta prišli v veslaško moštvo univerze, a po sprejetju na univerzo za moštvo niti enkrat nista nastopili. Foto: AP

Hallmark Lori Loughlin pomahal v slovo

Hujše posledice kot najstnico pa bodo zaradi prevare doletele igralko. Poleg tega, da je televizijska mreža Hallmark že sporočila, da z Loughlinovo, ki je v zadnjih letih postala zaščitni znak mreže, ne namerava več sodelovati, jo čaka tudi sojenje zaradi podkupovanja in goljufije.

Igralka, najbolj znana iz serije Polna hiša, se je v sredo sicer oblastem predala sama, na prostost pa je lahko odšla, ko je plačala milijonov dolarjev varščine. Dan prej je enaka usoda doletela tudi njenega moža, ki je na prostost odkorakal, ko je kot varščino zastavil družinsko hišo.

Igralki v nasprotju z njenim možem niso zasegli potnega lista, so pa njena potovanja omejili zgolj na ZDA in Kanado. 54-letnica je namreč v Vancouvru pred izbruhom škandala ravno snemala nov film za televizijsko mrežo Hallmark. Kakšna bo usoda filma, za zdaj še ni znano, a, kot kaže, Loughlinova potnega lista navsezadnje le ne bo potrebovala.

Pred sodišče tudi Felicity Huffman

FBI je v okviru prevare obtožil in aretiral skoraj 50 ljudi, ki se bodo morali med drugim soočiti z obtožbami o kriminalnem združevanju, pranju denarja in oviranju pravosodja. Med obtoženimi je tudi igralka Felicity Huffman, najbolj znana iz serije Razočarane gospodinje. Njen mož, prav tako znan igralec William H. Macy, naj bi glede na dokaze za prevaro vedel, a ni vključen v obtožnico.