Ju bo kraljeva družina umaknila v Afriko? Foto: Reuters
Ju bo kraljeva družina umaknila v Afriko? Foto: Reuters

Novica se je pojavila po velikonočnem obredu, ki je sovpadel s 93. rojstnim dnem kraljice Elizabete II. Na njem so se zbrali vsi najvidnejši člani britanskega dvora z izjemo Meghan, ki v teh dneh pričakuje naraščaj. Mimogrede, v London je iz Los Angelesa, kjer živi in poučuje jogo, priletela tudi njena mama Doria Ragland, ki namerava nekaj časa ostati na Otoku in pomagati hčeri pri navajanju na materinstvo.

Kraljeva družina pa menda že mrzlično dela načrte, kako "kraljevska rockzvezdnika", kot nekateri zaradi velike priljubljenosti in zvezdniškega načina življenja imenujejo Harryja in Meghan, spraviti v Afriko. Nekateri pišejo, da bi začasna selitev lahko trajala pol leta, drugi govorijo o dveh do treh letih.

Razlogov za to je več - tako bi razširila svoj vpliv še na tej celini, bila bi ambasadorja Commonwealtha, ukvarjala bi se z ohranjanjem narave in z okoljem, kar je Harryja vedno zanimalo, za povrh pa bi se umaknila pred množico tračev in zgodbic o tem, kako se Harry ne razume s starejšim bratom Williamom, Meghan pa ne z Williamovo ženo Catherine.

Kar naprej krožijo govorice, da je vojvodinja zelo zahtevna, ukazovalna in vse spravlja ob živce. Foto: Reuters
Kar naprej krožijo govorice, da je vojvodinja zelo zahtevna, ukazovalna in vse spravlja ob živce. Foto: Reuters

Kraljevi uslužbenci naj bi že zavrgli možnost, da bi se Susseška začasno preselila v Avstralijo ali Kanado, saj naj bi tam njuna priljubljenost le še rasla, paparaci pa bi jima sledili tako kot na Otoku. William naj bi poleg tega želel "več razdalje" med seboj in Harryjem, ki je bil zaradi svoje odprtosti in duhovitosti vedno ljubitelj množic.

Ena izmed držav Commonwealtha

Po poročanju britanskih medijev je največ možnosti, da bi se Harry in Meghan z dojenčkom v bližnji prihodnosti preselila v Bocvano, ki jo je Harry označil za "svoj drugi dom", v igri naj bi bila tudi Malavi in Južna Afrika, vsekakor pa bo to ena izmed držav, ki je članica skupnosti Commonwealth.

Poznavalci dvora so dodali, da ima Harry mnogo manj zadolžitev in omejitev kot William, ki ima kot prvorojenec že po ustavi manj izbire, Harry pa bo imel s svojo družino lahko bolj odprte roke za to, da poišče stvari in teme, ki ga res zanimajo.

Iz Buckinghamske palače so se na govorice odzvali z besedami: "Vsi prihodnji načrti vojvode in vojvodinje so v tem trenutku stvar ugibanj. O njuni prihodnji vlogi ni bila sprejeta še nobena odločitev."