Foto: Jaguar
Foto: Jaguar

Jaguar je pred kratkim prenovil svojo najmanjšo limuzino XE. Najtemeljiteje so prenovili njeno notranjost. Poslušali so mnenja kupcev in novinarjev, ki so kritizirali ceneno plastiko, in jo zamenjali s kakovostnejšimi materiali, ki so bolj prijetni na otip.

Poleg tega so preoblikovali vratne obloge in volanski obroč ter klasične merilnike zamenjali z barvnim zaslonom. Temeljito so prenovili tudi sredinsko konzolo, ki so ji namenili večji zaslon multimedijske naprave in novo, sodobnejšo upravljalno enoto samodejne klimatske naprave v slogu modela I-pace. Nova je tudi prestavna ročica samodejnega menjalnika, ki je zamenjala vrtljivi gumb.

Foto: Jaguar
Foto: Jaguar

Kot poroča Automotive News Europe, pa je Callum ob predstavitvi prenovljenega jaguarja XE na Manhattnu povedal, da mu niso všeč veliki zasloni v slogu tabličnih računalnikov, ki jih je v avtomobilski svet uvedel Tesla z modelom S.

Jaguarjev šef oblikovanja namreč meni, da iskanje nastavitev za ogledala ali sedeže na zaslonu med vožnjo nikakor ne more biti varno. Poudaril je, da Jaguarjev sistem na zgornjem zaslonu ponuja glavne informacije, medtem ko je upravljanju drugih funkcij, kot je klimatska naprava, namenjen spodnji del. To pa vozniku daje občutek, da je del nečesa mehanskega.