Žena teniškega igralca je razložila, da se tudi sama kdaj izgubi v utrujenosti in skrbeh. Foto: Reuters
Žena teniškega igralca je razložila, da se tudi sama kdaj izgubi v utrujenosti in skrbeh. Foto: Reuters

Razložila je, da tudi bogati jočejo, čeprav večina ljudi misli, kako je v svetu slavnih vse lažje – tudi tisto, kar sploh ni povezano z denarjem. Zato je želela poudariti, da se tudi ona spopada s težavami, ki jih ima vsak starš na tem svetu.

Priznala je, da tako kot veliko mater tudi ona včasih dvomi o svojih vzgojnih metodah. "Moje preživljanje časa z otroki lahko postane zelo dramatično, še posebej takrat, ko sem neprespana in pod stresom. Ampak ker si ljudje sami izbiramo svojo pot skozi življenje, sem se odločila, da bom sledila svojim vrednotam in prepričanjem tudi takrat, ko bi lahko krenila po bližnjici. Želim biti skrben starš in pomagati svojim otrokom, da so pristni pri vsem, kar počnejo."

"Želim biti skrben starš in pomagati svojim otrokom." Foto: Reuters

Zapisala je, da zaradi neprespanosti postane sitna in nergaška mama, ki nima potrpljenja.

Jelena in Novak imata skupaj dva otroka. Foto: Reuters
Jelena in Novak imata skupaj dva otroka. Foto: Reuters

Vse se ji zdi veliko bolj dramatično, kot je v resnici. "Na dogajanje, celo na drobnarije, se odzovem brez vsakega takta, ker na vse okoli sebe gledam z občutkom pomanjkanja: pomanjkanja spanja, pomanjkanja energije, pomanjkanja potrpljenja in pomanjkanja ljubezni do sebe."

Odločila se je spremeniti sebe

Dodala je še, da se v težkih trenutkih spremeni v osebo, ki poskuša popravljati in kaznovati svoje otroke, če ne ubogajo, namesto da bi jih poslušala in se z njimi povezala. "Takrat se pojavi pravo vprašanje – so nemogoči oni ali jaz?"

V želji, da bi postala boljša mati, se je zato odločila spremeniti sebe, ne otrok: "Odkar sem začela odkrivati sebe, se mnogo bolj zavedam teh svojih 'slabih' trenutkov, ko mi gredo vsi na živce in ko se nimam popolnoma pod nadzorom. Ko uvidim, da sem se izgubila v utrujenosti in skrbeh, se lažje vrnem na pravo pot. Poiščem pomoč in se na kratko odpočijem ter napolnim baterije."

Đokovićeva si želi natančnih odgovorov v povezavi s starševstvom, zato pogosto poskuša stopiti v stik z avtorji knjig, da bi ji razložili dele, ki ji morda niso popolnoma jasni ali pa jo bolj zanimajo. "Obrnem se na ljudi, ki imajo več izkušenj, udeležujem se delavnic, poslušam podkaste, berem bloge in gledam videoposnetke."