Neymar je na zaslišanje prišel z berglami, ki jih uporablja zaradi poškodbe desnega gležnja. Staknil jo je na prijateljski tekmi s Katarjem prejšnji teden, zato ne bo mogel igrati na prihajajočem južnoameriškem prvenstvu. Foto: Reuters

27-letnik je na policijski postaji v Sao Paulu preživel kar pet ur. "Sem popolnoma miren. Resnica se pokaže prej ali slej. Moja edina želja je, da se primer čim prej konča," je kratko dejal novinarjem, zbranim pred policijo.

Po raziskavi, ki so jo v njegovi domovini opravili prejšnji teden, več kot 60 odstotkov anketiranih meni, da je Neymar nedolžen, le 14 odstotkov vprašanih meni, da je kriv, drugi pa so neopredeljeni.

Neymar je pred tednom dni javno objavil korespondenco prek Instagrama z Najilo Trindade, ki ga je obtožila posilstva 15. maja v razkošnem pariškem hotelu in ki je proti njemu vložila obtožnico. Namen razkritja sporočil je bil, da je omenjena ženska tudi po domnevnem posilstvu z Neymarjem prijateljsko klepetala in si z njim izmenjevala sporočila.

Ženska je obtožila brazilskega zvezdnika, da jo je v vinjenem stanju prisilil v spolni odnos z "uporabo fizične sile". Po poročanju njenih nekdanjih odvetnikov je sprva govorila o fizičnem in ne spolnem napadu, nato pa s pomočjo drugega odvetnika vložila kazensko obtožbo za posilstvo. Neymar vse domnevne obtožbe zanika.