Primerni za prihajajoče praznične dni. Foto: Dobro jutro
Primerni za prihajajoče praznične dni. Foto: Dobro jutro

Za preliv ali posip: stopljena čokolada, čokoladne mrvice, kakav v prahu, kokosova moka, laneno seme, (mleta) semena konoplje.

V mešalniku dobro premešamo odcejeno čičeriko. Dodamo vse druge sestavine in spet premešamo. Dobiti moramo gosto lepljivo zmes, ki se lahko oblikuje. Gostoto uravnavamo z mletimi mandlji in vodo, v kateri so se namakale fige. Maso lahko damo za kako uro v hladilnik, da se vse dobro poveže. Z žlico za sladoled najlaže odvzemamo maso in nato z rokami oblikujemo kroglice. V sredino vsake lahko potisnemo cel mandelj.

Ko smo oblikovali vse kroglice, jih damo v hladilnik za eno uro. Med tem pripravimo prelive ali posipe po želji. Kroglice prelijemo s čokolado ali povaljamo v izbranih posipih (kakav, mrvice …) ali pa oboje hkrati in polagamo na aluminijasto folijo. Ko se kroglice odcedijo, jih naložimo v lične papirnate lončke in postrežemo.