Foto: EPA
Foto: EPA

Nekateri nemški poslanci si namreč prizadevajo, da bi se prepoved opravljanja storitev podaljšala tudi po epidemiji, saj opozarjajo, da bi lahko prav prostitutke in njihove stranke postali "superprenašalci" virusa, je poročala tiskovna agencija AP.

"Okužba bi se s strank hitro prenesla na njihove partnerice, družine, prijatelje in sodelavce, ta tvegani stik pa bi bil pri iskanju epidemiološke slike zaradi svoje narave pogosto zatajen," svarijo.

"Storitve, ki so človeške"

Nasprotno pa je združenje nemških prostitutk pozvalo k opustitvi omejitev pri spolnih uslugah, ki so jih uvedli zaradi novega koronavirusa.

Ni več upravičeno, da so javne hiše še naprej zaprte in da je prostitucija še naprej prepovedana, je združenje zapisalo v odprtem pismu 16 nemškim poslancem, ki so pozvali k splošni prepovedi plačevanja za spolne odnose.

Ob umirjanju epidemije koronavirusne bolezni 19 v državi bi morali tudi spolni industriji "znova omogočiti, da začne služiti in strankam ponujati dobre storitve, ki so človeške". Med krizo novega koronavirusa so lahko takšne storitve "življenjskega" pomena za stranke, so zapisali.

Predstavili so tudi podroben načrt higienskih ukrepov, združenje pa je ob tem zapisalo, da sta higiena in zdravje v interesu prostitutk.