Lauren je v modni industriji dejaven že okoli 50 let. Foto: Reuters
Lauren je v modni industriji dejaven že okoli 50 let. Foto: Reuters

79-letni oblikovalec, ki je pred kratkim praznoval 50 let kariere, se očitno še ne namerava upokojiti, saj se njegov imperij vztrajno širi in krepi. Tokrat so v modni hiši – v duhu gibanj, ki si prizadevajo za večjo okoljsko pravičnost – javnosti predstavili polo majice, ki so narejene iz odpadne plastike, pri izdelovanju pa ni potrošene niti kapljice vode.

Majice so na voljo v zeleni, beli, mornarski in sinjemodri barvi. Zanimivo je, da niso dražje od običajnih polo majic omenjene hiše. Vsak kos je izdelan iz približno dvanajstih plastenk.

David Lauren, najmlajši sin svetovno priznanega oblikovalca, je tiskovni agenciji AP ob razkritju povedal, da želijo z novo linijo oblačil prispevati k okoljevarstvenim ciljem, ki si jih je v zadnjem času zastavil svet. "Naši zaposleni, pa tudi naše stranke, čutijo, da je čas za spremembe," je še pojasnil Lauren.

Pri Laurenu pa sicer niso prvi, ki so se odločili za ta korak. Podobno so storile tudi številne manjše modne znamke po svetu. V akciji sicer nameravajo v obleke "pretopiti" 170 milijonov plastenk iz obal in oceanov, liniji pa se bodo posvečali še nadaljnjih pet let.

Majice pri Ralphu Laurenu izdelujejo v sodelovanju z organizacijo First Mile, ki sicer zbira odpadno plastiko in jo spreminja v tkanino. "Trenutno se trudimo, da bi bilo vse, kar ustvarimo, neškodljivo za okolje," je ob tem še povedal Lauren.