Za zmagovalca so bile srečne 7, 10, 15, 44, 49 in dodatni številki 3 in 12.  Foto: EPA
Za zmagovalca so bile srečne 7, 10, 15, 44, 49 in dodatni številki 3 in 12. Foto: EPA

Kdo je novopečeni multimilijonar, za zdaj ni znano. Srečnež se bo moral tudi odločiti, ali se bo javno izpostavil ali pa bo ostal anonimen. "Kot vedno je zmagovalcu za podporo in pomoč na voljo naša ekipa, ki mu bo pomagala začeti avanturo po dobitku, ki bo dobitniku spremenil življenje," je za Telegraph povedal Andy Carter, ki je pri britanski državni loteriji zaposlen kot svetovalec zmagovalcem.

Jackpot je največji možen sklad – 190 milijonov evrov – dosegel po rekordnih 18 krogih, v katerih nihče ni zadel glavnega dobitka. Potem so potekala še štiri žrebanja, da so milijoni končno dobili novega lastnika. Gre za najvišji loterijski dobitek v Veliki Britaniji. Predtem sta naziv si naziv največjih loterijskih zmagovalcev lastila Colin in Chris Weir iz Škotske, ki sta julija 2011 zadela nekaj manj kot 180 milijonov evrov (161 milijonov funtov).

Maksimalni dobitek loterijske igre EuroMillions v vrednosti 190 milijonov evrov je v preteklih letih že bil izžreban – leta 2014 je razveselil Portugalca, tri leta pozneje pa je bila zmagovalna kombinacija vplačana v Španiji. V loterijski igri EuroMillions sicer sodelujejo Avstrija, Belgija, Francija, Irska, Luksemburg, Portugalska, Španija, Švica in Velika Britanija.

Torkov dobitek, ki bo dobitnika izstrelil na seznam 1000 najbogatejših Britancev, je sicer "drobiž" v primerjavi z jackpotom na ameriški loteriji Mega Millions v vrednosti 1,537 milijarde dolarjev, ki ga je lani zadel neznani srečnež iz Južne Karoline.