Priznal je, da so mu dvojnika večkrat ponujali iz varnostnih razlogov, a ga je vedno zavrnil. Foto: EPA
Priznal je, da so mu dvojnika večkrat ponujali iz varnostnih razlogov, a ga je vedno zavrnil. Foto: EPA

S tem je ovrgel nenehna spletna namigovanja, ali uporablja dvojnika ali ne. Novinar ga je v intervjuju neposredno vprašal, ali gre za "pravega" ruskega predsednika, na kar je Putin odgovoril pritrdilno.

Nato je razložil, da dvojnika ni uporabljal nikoli, čeprav je bila ta ideja večkrat na mizi. "To je bilo med najtežjimi trenutki boja proti terorizmu," je pojasnil.

Konec 20. in na začetku 21. stoletja se je Rusija bojevala proti separatistom, vojno pa je naprej kot premier in nato kot predsednik nadzoroval prav Putin. 67-letni nekdanji agent ruskega KGB-ja se je večkrat odpravil na vojno območje.

O morebitnem dvojniku se ugibanja pojavljajo že leta – gesla, ki se nanašajo na ruskega predsednika in dokaze o dvojniku, so v povezavi z njegovim imenom med najpogosteje iskanimi na spletu.

Putin naj bi se sicer od predsedniškega položaja poslovil leta 2024, ko se bo iztekel njegov četrti mandat, čeprav se že pojavljajo ugibanja, da bi lahko deloval na katerem drugem položaju ali vajeti oblasti prevzel iz ozadja.

Že zdaj pa je za Stalinom ruski voditelj z najdaljšim stažem.