Westovo spletno naznanilo je na družbenem omrežju Twitter doseglo več tisoč delitev in 233.000 všečkov. Foto: Reuters
Westovo spletno naznanilo je na družbenem omrežju Twitter doseglo več tisoč delitev in 233.000 všečkov. Foto: Reuters

Na družbenem omrežju Twitter je glasbenik pred kratkim zapisal: "Poučeval bom na ameriški akademiji za umetnosti in na umetniškem inštitutu v Chicagu." Raperjevi oboževalci so ga ob naznanitvi nemudoma zasuli s čestitkami in spodbudnimi besedami, West pa je ob tem poudaril, da je "obkrožen z navdihom in ljubeznijo".

Njegova objava je v le nekaj urah dosegla 233.000 všečkov in več tisoč delitev, a navdušenje ni trajalo dolgo. Z akademije in inštituta so namreč sporočili, da je Westov zapis laž. Bree Witt, tiskovna predstavnica umetniškega inštituta v Chicagu, je v izjavi za javnost dejala: "Počaščeni smo, da si Kanye West želi poučevati v naši ustanovi, toda trenutno z njim nimamo namena sodelovati."

Ameriški mediji ne izključujejo možnosti, da je Kanye na svojem spletnem profilu navedel napačni ustanovi. "Ni znano, ali bo Kanye morda poučeval na kateri drugi ameriški umetniški šoli," piše portal ABC News.

Zvezdnikova želja po udejstvovanju v šolstvu je številne močno presenetila, saj v svojih številnih intervjujih na to ni nikoli namignil. West je svoj glasbeni prvenec izdal leta 2004, danes pa več kot s svojo glasbo zasluži s svojo modno kolekcijo Yeezy. Glasbenikova modna znamka je vredna 1,5 milijarde evrov, West pa ima v podjetju večinski delež.