Ohanian redno podpira ženo na teniških igriščih. Foto: EPA
Ohanian redno podpira ženo na teniških igriščih. Foto: EPA

Alexis Ohanian je eden izmed treh soustanoviteljev spletne strani, ki sodi med najbolj obiskane in najbolj priljubljene platforme za razpravo in širjenje informacij. Kot je povedal ob napovedi svojega umika, želi tudi sam prispevati k rešitvi težave sistemskega rasizma v ZDA.

"Pred petnajstimi leti sem soustvaril Reddit, kot skupnost in kot kraj, na katerem se lahko ljudje počutijo kot del nečesa večjega. Čas je, da v tem duhu storim to, kar je prav," je ob napovedi umika povedal Ohanian. "To pravim kot oče, ki bo moral čez nekaj let pogledati svoji temnopolti hčerki v oči in ji zagotoviti, da sem storil to, kar je bilo potrebno." Ohanian in njegova žena, tenisačica Serena Williams, imata dve leti staro hčer Alexis.

Ohanian je ob odstopu druge člane odbora pozval, naj na njegovo mesto v upravnem odboru imenujejo temnopoltega kandidata in s tem pomagajo povečati raznolikost zaposlenih v podjetju, tudi na najvišjih položajih.

Poleg tega je napovedal, da bo vse prihodnje prihodke od delnic, ki jih še ima v podjetju, namenil boju za enakopravnost temnopoltih Američanov. Ob najavi odstopa je dobrodelni organizaciji Know your rights camp podelil milijon dolarjev. Svoj govor ob tem dogodku je sklenil: "Verjamem, da je v danih okoliščinah odstop lahko pomembna vodstvena poteza, s katero lahko ljudje z močjo spreminjamo družbo na bolje. Le tako lahko ustvarimo nove generacije voditeljev, ki bodo pripravljeni spremeniti svet."