Belgijska vlada je prepovedala izvedbo glasbenih festivalov najmanj do konca avgusta, kar pomeni, da Tomorrowlanda, ki naj bo potekal med 25. in 26. julijem, ne morejo pripraviti na festivalski način. Zato so se organizatorji odločili za alternativo – svojim podpornikom bodo pripravili dvodnevno "digitalno festivalsko doživetje" z naslovom Tomorrowland Around the World.

Soustanovitelj enega največjih festivalov elektronske glasbe na svetu, ki letno v belgijsko mestece Boom privabi okoli 400.000 ljudi, Michiel Beers je dejal, da si želijo s spletno prireditvijo ujeti duha Tomorrowlanda in "na novo izumiti festivalsko izkušnjo". Želja organizatorjev je, da bi se na sto tisoče ljudi od Kanade do Avstralije zbralo pred zasloni, odgovorno pa bi se družili doma in v manjših skupinah.

Za ceno vstopnice (20 evrov) bodo ljubitelji "elektronike" od doma lahko prek računalnika, pametnega telefona ali tablice ob podpori najboljše dostopne tehnologije krožili po osmih festivalskih prizoriščih, na katerih bodo po napovedih organizatorjev nastopila največja svetovna imena na elektronski plesni sceni. Manjkali ne bodo niti posebni učinki.