Zdravko Čolić bo drugič nastopil v Stožicah. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Zdravko Čolić bo drugič nastopil v Stožicah. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Karizma, ki hipoma osvoji občinstvo. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Karizma, ki hipoma osvoji občinstvo. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

"Ćola je eden najbolj simpatičnih ljudi, ki sem jih spoznal v življenju," je nekoč za legendarnega glasbenika napisal priznani, zdaj že pokojni, srbski novinar, igralec in filmski kritik Bogdan Tirnanić. Besede, ki jim lahko pritrdijo tudi vsi zbrani na novinarski konferenci v ljubljanskem Intercontinentalu, med njimi je bila še ena glasbena legenda, ki prihaja iz Slovenije, Lado Leskovar.

V Sarajevu rojeni glasbenik ima veliko prijateljev v Sloveniji, kot je poudaril takoj ob prihodu na kraj dogodka. Njegova energija in pozitivnost sta nalezljivi, kar je poleg glasu in večnih pesmi, ki jih poslušajo tudi tri generacije, njegova največja odlika, ki ga uvršča med največje glasbene zvezde nekdanje skupne države.

Nagradna igra: Vstopnici za koncert v Stožicah

Nagradna igra je končana. Nagrajenca sta bila o nagradi obveščena po elektronski pošti.
Splošna pravila sodelovanja v nagradni igri najdete tukaj.

V okviru turneje, ki jo je poimenoval Ono malo sreće, bo na valentinovo v Ljubljani zaznamoval 40. obletnico svojega delovanja v svetu glasbe.

"Veselim se koncerta v Ljubljani, saj gre za mesto in državo, ki ju imam zelo rad. Tukaj sem imel pred desetletji tudi enega prvih nastopov v karieri (nastopil je na Slovenski popevki), zato se vedno rad vračam v Slovenijo."

V Ljubljano bo prišel nekaj dni pred koncertom, saj, kot je povedal, se pred koncertom rad prilagodi in sprosti: "Hedonist sem, rad se družim, dva, tri dneve pred koncertom pa se izoliram in malo pazim nase." Na vprašanje, ali še vedno potrebuje opevanje, pa je odgovoril: "Seveda, še vedno to počnem. Imam velik razpon glasu, dlje kot traja koncert, boljše pojem, najboljše v dodatku. Glas se mora ogreti tako kot športnik." Formo ohranja tudi z rekreacijo, tisto najbolj, kar ga drži pokonci, pa je energija, ki si jo izmenjajo z občinstvom: "Občinstvo me "prisili", da dam še več od sebe, fantastična pozitivna energija vlada, to je nekaj najlepšega."

Srečna nagrajenca bosta prejela po eno vstopnico za koncert v Stožicah in album Ono malo sreće s podpisom Zdravka Čolića. Foto: MMC RTV SLO
Srečna nagrajenca bosta prejela po eno vstopnico za koncert v Stožicah in album Ono malo sreće s podpisom Zdravka Čolića. Foto: MMC RTV SLO

Ko Tom Jones zapoje ...
Čolić v Stožicah obljublja dobro zabavo, na koncertu bo poleg starih uspešnic predstavil tudi pesmi z novega petnajstega studijskega albuma Ono malo sreće: "Staro ne more obstajati, če ni česa novega, ne glede na to, kako popularno je tisto staro. Ves čas moramo ustvarjati, delati nove pesmi, takšne vrste posel je." Eno izmed pesmi na albumu, Kuća puna naroda, je napisal hrvaški glasbenik Gibonni. Tudi on je Čolića, kot številni drugi, doživljal kot Toma Jonesa: "Ko pride on in zapoje ..." je povedal v intervjuju za Slobodno Dalmacijo.

S pesmimi, ki so jih pisali največji besedilopisci iz regije - Kornelije Kovač, Arsen Dedić, Momčilo Bajagić Bajaga in drugi, želi poslati sporočilo ljudem, najsibo to mir, ljubezen, zadovoljstvo: "Skozi glasbo ljudem razkriješ svojo dušo, glasba je tista, ki lahko doseže nekaj takega."

Čolić je začel nastopati že v rani mladosti, prvič pa je na organizirani prireditvi nastopil pri 17 letih. Leta 1973 je kot predstavnik nekdanje Jugoslavije nastopil na evrovizijskem tekmovanju, in sicer s pesmijo Gori vatra, svoj prvi album pa je izdal leta 1975. Po tem je šla njegova kariera le navzgor.

Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.