Zanimivosti
slice
Mehanik pristal na sodišču zaradi "poskusne vožnje" od Nemčije do Poljske
Nenavadno dolgo testiranje vozila, 23. januar 2018 ob 16:16 Nemški sodnik je odredil plačilo 1.000 evrov kazni nemškemu mehaniku iz Hannovra, ki je z vozilom stranke prevozil kar 3.000 kilometrov - do Poljske in nazaj.
3
Zaradi botoksa ducat kamel izključili iz izbora za najlepšo
9
23. januar 2018 ob 12:07 Savdska Arabija se v zadnjem času posodablja, a obenem želi ohraniti svojo kulturo - tudi z velikim festivalom kamel, na katerem je posebna komisija ocenila njihove glave, kolena, ustnice in obraz ...
Foto: Na Pločniku slavnih sije tudi zvezda Mini Miške
4
23. januar 2018 ob 08:15 Miki Miška se s svojo zvezdo na hollywoodskem Pločniku slavnih lahko pohvali že dobrih 40 let, zdaj pa se mu je končno pridružila tudi njegova izvoljenka Mini Miška.
Samo v Benetkah: Za štiri zrezke in ribo plačali 1.100 evrov
56
22. januar 2018 ob 14:01 Štirje japonski turisti so se v eni izmed beneških restavracij usedli za mizo, pogledali meni in naročili štiri zrezke, ocvrto ribo in vodo.
Na kitajskih televizijah le igralci brez tetovaž in "s plemenito dušo"
16
22. januar 2018 ob 09:58 Na kitajskih televizijah ne bodo smeli več prikazovati igralcev s tetovažami, igralcev, ki so "brez okusa, prostaški in nespodobni" in ki predstavljajo kulturo hiphopa.
Priljubljeni zastavonoša Tonge se je uvrstil še na zimske olimpijske igre Pita Taufatofua je povzročil pravo norijo, potem ko se je na odprtju olimpijskih iger v Riu de Janeiru po stadionu sprehodil oblečen zgolj v tradicionalno krilo in obut v japonke, bo Tongo zastopal ...
6
Brezpilotni letalnik rešil življenji dveh avstralskih najstnikov Dva najstnika sta zašla v težave na obali Lennox Head, ki je del zvezne države Novi Južni Wales v Avstraliji. Na koncu pa so ju reševalci rešili s pomočjo brezpilotnega letalnika.
12
Slovo "papeža" francoske gastronomije V 92. letu starosti je umrl sloviti francoski kuharski mojster, ki je veljal za utemeljitelja sodobne francoske kuhinje, Paul Bocuse.
1
To zimo zelo malo sončnih žarkov po celotni Evropi Poročali smo, da je bil december v Moskvi eden najtemnejših mesecev, zdaj pa so si vremenoslovci edini, da je letošnja zima tudi drugje po Evropi ena najtemnejših.
14
Boris Johnson bi med Otokom in Francijo zgradil most Britanski zunanji minister Boris Johnson je izdal predlog, da bi čez Rokavski preliv zgradili most, ki bi po brexitu Veliko Britanijo povezoval s Francijo in preostalo Evropo.
30
Foto: Putin ob pravoslavnem prazniku zakorakal v ledeno jezero Ruski predsednik Vladimir Putin se je ob praznovanju Jezusovega krsta potopil v ledeno jezero Seliger. Njegovemu zgledu so sledili številni pravoslavni verniki.
86
Papež Frančišek na letalu poročil stevardeso in stevarda Zaljubljena stevardeso in stevarda je na letalu, ki je potovalo v kraj Inquique, presenetil papež Frančišek. Par je nepričakovano poročil.
4
Foto: Pandi s "snežnimi" imeni prispeli na Finsko Pravo presenečenje sta doživeli pandi, samici je ime Lumi (Sneg) in samcu Pyry (Snežni prš), ki so ju v znak dobrih odnosov med državama pripeljali iz Kitajske na Finsko – sneg.
3
Nova dubajska znamenitost "ukradena" mehiškemu arhitektu? Mehiški arhitekt Fernando Donis toži Dubaj, ker naj bi ukradel njegovo idejo za izgradnjo opazovalnice v obliki okvirja.
9
Zaradi protestov v Južni Afriki začasno zaprli trgovine H&M-a 17 poslovalnic priljubljene švedske verige trgovin z oblačili v Južni Afriki so po protestih zaradi rasističnega oglaševanja začasno zaprli. Proteste je sprožila oglaševalska kampanja
32

Izbor
Anketa: 21. januar 2018 ob 15:28

Če gre sklepati po prvih tednih novega leta, bo vaše leto 2018 ...

Odlično.
Ne morem se pritoževati.
Nekaj srednjega.
Obupno.
Arhiv
Kazalo