Zanimivosti
slice
V Bangkoku policija nagrajuje ovaduhe
Oblasti si prebivalstvo prizadevajo spodbuditi k sodelovanju, 18. avgust 2017 ob 16:15 V Bangkoku je skokovito naraslo število prijav manjših kaznivih dejanj in prekrškov, saj je ovaduhom obljubljena nagrada v višini polovice izterjane kazni.
5
Je Rusija Kazahstanu res podarila malo sibirsko jezero?
9
18. avgust 2017 ob 12:32 V okrožju Kupino v bližini Novosibirska je pred dnevi zavladala prava panika, ko so se razširile govorice, da je miniaturno jezero Sladkoje Rusija podarila sosednjemu Kazahstanu.
Foto: Sprehod od dimnika do dimnika - zgolj po vrvi
3
18. avgust 2017 ob 10:44 Hoja po vrvi, napeti med dvema visokima stavbama, je že leta priljubljen adrenalinski šport. Pred dnevi se je tako visoko nad tlemi sprehodil tudi neki Mehičan.
Nobelovka Malala dosanjala svoje sanje - sprejeta je na Oxford
22
17. avgust 2017 ob 20:34 Nobelova nagrajenka za mir, pakistanska aktivistka Malala Jusafzaj, je na Twitterju z navdušenjem sporočila, da je bila sprejeta na elitno britansko univerzo v Oxfordu.
Slavne normandijske plaže prekrile "gnusne" zelene alge
6
17. avgust 2017 ob 19:37 Plaže v Normandiji, kjer so se junija leta 1944 na t. i. dan D izkrcale zavezniške sile, so prekrile zelene alge, ki sicer niso strupene, a njihovo razkrojevanje območje ovija v neznosen smrad.
Trumpova najtesnejša zaupnica Hope Hicks: Z manekenskih stez v Belo hišo Zanimivo je, da ob vseh menjavah v Trumpovi Beli hiši na svojih položajih trdno, in z neomajno predsednikovo podporo, ostajajo samo ženske.
103
Na vrtu estonske predsedniške palače gojijo slovenske čebele Estonska predsedniška palača je na vrtu postavila prve čebelje panje, v katerih so naseljene slovenske čebele, prvi med pa pričakujejo že v prihodnjih dneh.
13
Video: Afganistanskemu "malemu Picassu" ponudili srbsko državljanstvo Srbski predsednik Aleksandar Vučić je danes sprejel dečka iz Afganistana, ki mu pravijo mali Picasso, ter njemu in njegovi družini ponudil državljanstvo.
10
Ukradli zmagovalni motor svetovnega prvenstva, ekipa prosi za pomoč Svetovni prvak v motociklizmu v razredu moto2 iz leta 2014 Španec Tito Rabat je ostal brez motocikla, s katerim si je priboril lovoriko.
4
Foto: Pred 40 leti utihnil glas ikone, "najboljši Elvis po Elvisu" pa še živi - v Vipavski dolini Mineva 40 let od smrti Elvisa Presleya. Tradicionalno se kralju rokenrola na tisoče oboževalcev pokloni na njegovem grobu na posestvu Graceland, jubilej pa so zaznamovali tudi v Sloveniji.
16
Foto: Preplah, kakšen preplah? Belgijci uživali v omleti iz 10.000 jajc Kljub aferi z oporečnimi jajci so v belgijskem mestu Malmedy v torek že 22. leto zapored pripravili ogromno omleto, za katero so porabili kar 10.000 jajc.
8
Zapis Baracka Obame o strpnosti postal najbolj všečkan tvit v zgodovini Twitter je tisto komunikacijsko orodje, na katerega med svetovnimi voditelji prisega Donalda Trumpa, a zapis Baracka Obame na tem omrežju je tisti, ki je postal najbolj všečkan v zgodovini Twitterja.
31
Burgerji z žuželkami? V Švici na voljo že prihodnji teden. V Švici bodo od prihodnjega tedna na trgovskih policah na voljo izdelki iz žuželk. Gre za burgerje in kroglice, narejene iz črvov mokarjev, ki so bogati z beljakovinami.
10
Ključ do sreče je morda tudi v neželenih čustvih Nova raziskava kaže na možnost, da so ljudje bolj srečni, če občutijo čustva, ki si jih želijo, tudi če so ta čustva po splošnem prepričanju negativna.
17
Foto: Kdo je izvirnejši - skoki v Ženevsko jezero navdušili množico Medtem ko so se v Kanalu pogumni z višine 17 metrov pognali v globino reke Soče, so se v Montreuxu v Švici pognali v globino Ženevskega jezera.
2

Kazalo