Lastnica rešenega pava Dexterja je newyorška umetnica Ventiko. Foto: Thejetset.tv
Lastnica rešenega pava Dexterja je newyorška umetnica Ventiko. Foto: Thejetset.tv
Pri Unitedu pravijo, da so potnici že pred prihodom na letališče dali rdečo luč na pava. Foto: Thejetset.tv

Ventiko, kot je konceptualni umetnici iz Brooklyna ime, je družbi ponudila, da za ptiča kupi dodatno vozovnico, a so bili pri Unitedu neomajni, češ da pav zaradi svoje teže in velikosti ne ustreza pravilom.

Pri Unitedu trdijo, da so potnici vse to pojasnili, še preden je prišla na letališče Newark v New Jerseyju.

Posnetke pava na letališču so sprva objavili v pogovorni oddaji The Jet Set, ki se ukvarja s potovanji.

Pavu je ime Dexter, Ventiko pa njegovo življenje redno beleži na družabnih omrežjih.

Zlorabe sistema terapevtskih živali
Kot navaja BBC, so letalske družbe v preteklosti že občasno pustile potnikom s čustvenimi ali psihičnimi težavami, da na krov vzamejo terapevtske živali. A število t. i. živali za čustveno oporo v zadnjih letih naglo raste, kar poraja vprašanja, ali so ljudje začeli sistem zlorabljati.

Leta 2014 so neko žensko pospremili z leta US Airways, ko je njen prašič, imenovan Hobie, pred vzletom glasno krulil in ponečedil tla letala.

Če bi pavu Dexterju uspelo priti na letalo, sicer ne bi bil prvi ptičji primerek na letalih. Potnica Jodie Smalley iz Seattla je zaslovela, ko je leta 2015 na predbožični polet domov na krov vzela svojega purana.

In pred letom dni je po spletu zaokrožila fotografija jate ujed na nekem poletu na Bližnjem vzhodu. 80 sokolov so prevažali iz neznane destinacije v Džedo v Savdski Arabiji na lov.