Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Zanimivosti - Arhiv

V Peruju se borijo proti gradnji letališča v okolici Machu Picchuja

Arheologi, zgodovinarji, turistični vodniki in drugi poskušajo s peticijo preprečiti napoved vlade, da bodo blizu turistične atrakcije Machu Picchu zgradili letališče.

Poseben izziv Britanke: razdaljo 100 maratonov želi preteči bosa

Britanka Anna McNuff se 2. junija podaja na bosonogo popotovanje, v sklopu katerega bo pretekla več kot 4.200 kilometrov oziroma razdaljo 100 maratonov.

Pri 94 letih ima službe dovolj: nemški župan gre v pokoj

Župan vasi Windhagen v zahodni nemški zvezni deželi Porenje - Pfalško je ta teden sporočil, da se bo po 56 letih županovanja upokojil. Star je 94 let.

Po aferi Ibiza si Avstrijci množično pojejo We’re Going to Ibiza

Če niste ravno najmlajši, se gotovo spomnite nizozemske uspešnice zasedbe Vengaboys iz leta 1999 z naslovom We’re Going to Ibiza. Skladba se je v zadnjih dneh po avstrijski aferi Ibiza znova prebila med najbolj predvajane.

Slovenski čebelnjak za papeža Frančiška

Vatikanski vrtovi so bogatejši za slovenski čebelnjak. Gre za darilo, s katerim Slovenija papežu in Svetemu sedežu želi prenesti sporočilo o pomenu čebel in drugih opraševalcev ter prizadevanja države za njihovo zaščito.

Iz Hrušice do Ljubljane peš v legionarskih oblačilih

Člani kulturnega društva Vespesjan so se v ponedeljek na Hrušici podali na 80 kilometrov dolgo pot - in to v bojni opremi rimskih legionarjev.

V Washingtonu bodo trupla uporabljali tudi kot kompost

Guverner ameriške zvezne države Washington Jay Inslee je podpisal zakon, po katerem lahko ostanke pokojnikov tam predelajo z "naravno organsko redukcijo" oz. iz njih izdelajo kompost ali gnojilo.

Na Poljskem so se rodili prvi šesterčki

V Krakovu so se rodili prvi šesterčki v državi. Kot so pojasnili v tamkajšnji porodnišnici, so štiri deklice in dva dečka prišli na svet s carskim rezom v 29. tednu nosečnosti.

Tekmovalke skvoša ogorčene nad nagrado - vibratorji in vosek

Organizatorji prvenstva v skvošu na severu Španije so se znašli pod plazom kritik, potem ko so ženskim tekmovalkam za nagrado podelili vibrator, vosek in komplet za odstranjevanje otiščancev.

Nemški par novorojenčka pozabil v taksiju

Par iz Hamburga je svojega novorojenčka po nesreči pozabil v taksiju, ki je družino peljal domov iz porodnišnice.

Na Kitajskem zamaknili prenos finala Igre prestolov, oboževalci razjarjeni

Na Kitajskem se je predvajanje zadnje epizode finalne sezone Igre prestolov nekoliko zamaknilo, gledalci pa niso ostali ravnodušni. Še več - med oboževalci so zavladali ogorčenje, razočaranje in bes.

Škotski glasbeni festival prepovedal uporabo mobilnih telefonov

Obiskovalci glasbenega festivala FLY Open Air Festival v Edinburgu se bodo morali ob obisku odpovedati telefonu, saj si organizatorji želijo, da bi ljudje "uživali v trenutku".

Bodo prihodnost Velike Britanije zavarovale štiri male vrane?

Britanci verjamejo, da prihodnost Združenega kraljestva ni več negotova, saj so se na londonski trdnjavi izlegli štirje vranji mladički.

Ves svetovni splet žaluje: poslovila se je čemerna mačka

"Nekateri dnevi so bolj čemerni od drugih," so lastniki ene najbolj znanih mačk na svetu zapisali ob žalostni novici, da je njihova ljubljenka poginila.

Svetovno znanega chefa pridržali, ko je v ZDA pripeljal 40 piranj

Virgilio Martinez, perujski chef in eden največjih kuharskih zvezdnikov na svetu, je na lastni koži izkusil, da se z ameriškimi obmejnimi organi ne gre šaliti.

V Kaliforniji za skodelico kave kar 75 dolarjev

Kalifornijska kavarna Klatch, ki ima lokale na jugu te ameriške zvezne države in v San Franciscu, svojim strankam prodaja najdražjo kavo na svetu - po 75 dolarjev za skodelico.

Dedinja piškotnega imperija: Delavci na prisilnem delu "pošteno plačani"

Dedinja znanega piškotnega podjetja Bahlsen se je znašla pod plazom kritik, ko je arogantno zagovarjala politiko družbe v času nacistične Nemčije in med drugim dejala, da so bili delavci na prisilnem delu "pošteno plačani".

Nepridiprav med testno vožnjo ukradel več milijonov evrov vrednega ferrarija

Osumljenec je v Düsseldorfu izkazal interes za nakup avtomobila znamke Ferrari iz leta 1985, katerega vrednost je ocenjena na dva milijona evrov, vendar je po testni vožnji, ko je bilo avtomobil treba vrniti, izginil.

Romunski ris Goru stekel v slovenski gozd - prvi ris iz tujine po 46 letih

Po prilagoditvenem obdobju v Loškem Potoku so v naravo spustili Goruja, prvega od desetih tujih risov, ki bodo pomagali obnoviti populacijo slovenskih risov, ki je zaradi parjenja v sorodstvu ogrožena in na robu izumrtja.

S papeževim blagoslovom zaživela vatikanska ženska nogometna ekipa

Vatikan je dobil žensko nogometno ekipo. Več kot polovica njenih članic dela v Vatikanu, žogo pa brcajo tudi žene in hčere zaposlenih.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...