Bansi že pričakuje vaše odzive in komentarje o Možganskem rapu na bansi@rtvslo.si. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Bansi že pričakuje vaše odzive in komentarje o Možganskem rapu na bansi@rtvslo.si. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer

Bansi in Kosta sta se najprej lotila snemanja pesmi, čaka pa ju še snemanje videospota.

Zakaj prav Možganski rap?
Bansi je že vse od 15. oktobra 2010 zaposlen s projektom Skrivnostni možgani, ki bo trajal vse do 31. marca 2011. Vse do takrat se bodo na njegovi spletni strani v rubriki Skrivnostni možgani pojavljali poučni prispevki o človeških možganih. Sodelujete lahko tudi v nagradnih kvizih in pošiljanju pisnih, avdio- in videoizdelkov na strani Mojega spleta. Natančnejše informacije o natečaju si lahko preberete v razpisnih pogojih natečaja.

Prav med pripravljanjem prispevkov o možganih in ob nenehnem razmišljanju o njih je prišel navdih o raparsko-možganski pesmi.

Prisluhnite rapovskemu duetu Bansija in Koste
Možganski rap je Bansi že objavil na svoji spletni strani. Prisluhnite mu in Bansiju pošljite odzive nanj na bansi@rtvslo.si.

Bansi že ima izkušnje z rapanjem
Se spomnite prve Bansijeve uspešnice, za katerega je Bansi prav tako posnel videospot? Gre seveda za t. i. "Bansijevo himno" - Slon rap. Oglejte si njegov spot.

Vas zanima, kakšne so glavne značilnosti rapa?
Za vse tiste, ki to glasbeno zvrst že dobro poznate, pa tudi za tiste, ki vam je rap malce nepoznan in se še vedno sprašujete, zakaj raparji ustvarjajo "flow" (tok) z rokami, smo opravili s Kosto intervju. Ogledate si ga lahko v rubriki Bansi TV. Kosta se je kot pravi raparski profesionalec razgovoril o posebnostih te glasbene subkulture, tako na področju besedil, glasbe kot tudi oblačenja in obnašanja. Kosta je v intervjuju povedal tudi svojo izkušnjo o sodelovanju z Bansijem. Preverite pa tudi, kako je komentiral Bansijevo rapanje.

Če vas zanima, katera je najnovejša uspešnica Koste, kliknite na to novičko in mu prisluhnite.


Vabimo vas v fotogalerijo, nastalo med snemanjem pesmi Možganski rap.

Še več jih je na voljo v rubriki Bansi poroča.