MMC-jev slon Bansi je bil presenečenja izredno vesel. Torta je bila namreč videti kot on. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
MMC-jev slon Bansi je bil presenečenja izredno vesel. Torta je bila namreč videti kot on. Foto: MMC RTV SLO/Tanja Mojzer
Bansi.si praznuje 1. rojstni dan

Torto je kot presenečenje prejel od slaščičarne Galerija Grad, bila pa je v 3D-obliki in podobi Bansija.

31. avgusta 2009 je bila objavljena prva risbica dneva na Bansijevi spletni strani in s tem je slon Bansi postal prvi spletni slon, ki razveseljuje otroke.

Bansijeva posebnost - odgovoriti zna na vsa vprašanja
Bansi ni navaden slon, temveč multimedijski in slontastičen vseved. Kaj to pomeni? To pomeni, da mu otroci lahko pošljejo kakršno koli vprašanje iz sveta narave, običajev in sploh vsega, kar jih zanima, na njegov računalniški naslov bansi@rtvslo.si, Bansi pa poskuša nanj čim hitreje odgovoriti v svoji rubriki Bansi odgovarja. Seveda se velikokrat odpravi tudi na kakšen dogodek, obišče katero izmed kulturnih znamenitosti in podobno ter o tem tudi poroča.

Kaj vse je Bansi počel v preteklem letu?
Bansi, ki je pred več kot enim letom izobraževal otroke na otroškem portalu, je s svojo spletno stranjo postal še prepoznavnejši multimedijski slon. Obiskal je veliko prireditev za otroke in tam tudi nastopil (npr. na srečanju nedonošenčkov v Mostecu, Luninem festivalu, Kulturnem bazarju v Cankarjevem domu, obiskal je tudi nekaj vrtcev, nastopil v oddaji Križ Kraž - skupaj s Krtkom Črtkom). Bil je tudi gost oddaje Dobro jutro. Mesec april je bil zanj izjemno delaven, saj je na njegovi spletni strani potekal velik natečaj Vrtec se predstavi, v okviru katerega so mu slovenski vrtci pošiljali svoje predstavitve. Ob koncu tega natečaja je nastopil skupaj z Ribičem Pepetom v vrtcu Ptuj.

Seveda se je s svojo multimedijsko ekipo velikokrat odpravil po Sloveniji. Obiskal je na primer Eko kmetijo Vas - Štimec v naselju Grbac, pa ljubljansko tržnico, piranski akvarij, razstavo psov, meseca decembra je delil bombone in pobarvanke na Prešernovem trgu, tudi tabornike je presenetil, zavil je v Prirodoslovni muzej, dolino reke Kolpe, na Ljubljanski grad in še bi lahko naštevali.

Ko Bansi še ni imel svoje spletne strani, je priredil tudi dve večji Bansi zabavi: Beremo z Bansijem in Pojemo z Bansijem. Treba je povedati tudi to, da je Bansi prevzel vodenje Otroškega infokanala, ki je na sporedu predvidoma vsak delovnik od 8.00 do 9.00 ure na 2. programu Televizije Slovenija.

Kaj pa nagradne igre?
Bansi ima veliko slontastično srce in velikokrat priredi kakšno nagradno igro za svoje radožive prijatelje. Od aprila 2009 do danes je priredil devet večjih nagradnih iger, v katerih je podeljeval različne knjige, vstopnice za gledališke in kinopredstave ter živalski vrt. Bansiju so najbolj všeč nagradne igre, ki otroke izobražujejo in jim širijo obzorja.

Obiščite Bansija na Otroškem bazarju od 9. do 12. septembra 2010
Naslednji večji Bansijev podvig bo obisk Otroškega bazarja, ki bo potekal od 9. do 12. septembra na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Bansi bo imel tam svojo stojnico, kjer se bodo otroci lahko naučili katero izmed računalniških stvari (se posneli in fotografirali), pobarvali Bansi pobarvanko, narisali risbico, zapeli ali deklamirali pesmico ter podobno. Nastopil bo tudi na glavnem odru, in sicer v soboto, 11. septembra, ob 18. 30 in v nedeljo, 12. septembra, ob 10.15. Obiščite njegovo stojnico, pocukajte ga za rokav, mu kaj narišite ali napišite in Bansi vas bo nagradil.

Bansi si želi še naprej razveseljevati svoje otroke tako s svojim nastopanjem kot simpatičnim izobraževanjem, poučnimi nagradnimi igrami, zato mu le pišite, rišite risbice in spremljajte njegovo najbolj slontastično stran na svetu.

Vse najboljše, Bansi.si!

Bansi.si praznuje 1. rojstni dan