V vili je 27 spalnic, v njih je prespalo že veliko pomembnežev. Foto: EPA
V vili je 27 spalnic, v njih je prespalo že veliko pomembnežev. Foto: EPA
Berlusconi in Putin
Berlusconijev zasebni raj ob obali. Foto: EPA

Na posestvu na Sardiniji, kjer se nahaja njegova počitniška rezidenca Villa Certosa, je dal pred kratkim zgraditi 10-metrski hrib. Sardinijske oblasti zdaj preiskujejo, ali je Berlusconi s spreminjanjem topografije zaščitene obale kršil okoljevarstvene zakone.

Italijanski časopisi so v sredo objavili slike razvpitega hriba skupaj s klopco in štirimi majhnimi oljkami. Berlusconijev odvetnik Niccolo Ghedini je novinarjem povedal, da je v Villi Certosa, ki se nahaja na 50 hektarjih osamljenega območja, vse po predpisih. A sardinijske oblasti kljub tem trditvam zadevo preiskujejo, saj je "novogradnja" v medijih postala pravi škandal.

Berlusconija, ki velja za najbogatejšega Italijana, so okoljevarstveniki napadali že v preteklosti, ker je na posestvu Villa Certosa - v vili je 27 spalnic - zgradil posnetek grškega amfiteatra. Ta "umetnina" naj bi kazila izgled obale. Na posestvu so tudi umetni slapovi, ogromen vrt kaktusov in pokrit predor, iz katerega je možno varno prehajati iz vile do samega Sredozemskega morja.

Vlada je potrdila, da so dodatki vili, v kateri je nekdanji premier med drugimi gostil tudi Tonyja Blaira in Vladimirja Putina, dovoljeni, ker jih je Berlusconi uporabljal za uradne funkcije.