Poročena sta bila 20 let in imata tri zdaj že odrasle otroke. Foto: Reuters
Poročena sta bila 20 let in imata tri zdaj že odrasle otroke. Foto: Reuters

Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA je tako odločilo prizivno sodišče v Milanu. Po pritožbenem postopku, ki ga je sprožil Berlusconi z odvetniki, tako zdaj 61-letna nekdanja igralka nima več pravice do preživnine 1,4 milijona evrov na mesec.

Sklicevali so se na sodbo vrhovnega sodišča iz maja, da je znesek preživnine treba določiti glede na dejanske zmožnosti preživljanja. Kdor želi sredstva od nekdanjega zakonca, mora tako zdaj dokazati, da nima zadostnega dohodka, da bi se izognil revščini in ga tudi sam ni zmožen zaslužiti.

Berlusconiju se je zdelo, da ima njegova nekdanja žena dovolj sredstev za preživljanje, saj ima na računu premoženje 16 milijonov evrov, nepremičninsko podjetje in številne dragulje. Sodišče je njegovi pritožbi ugodilo.

Formalno sta se ločila februarja 2014, sodišče pa je Lariovi sprva dosodilo 3,5 milijona evrov preživnine mesečno. Ta se je pozneje sicer znižala, a še vedno je prejemala 1,4 milijona evrov mesečno.

Poročena sta bila 20 let in imata tri zdaj že odrasle otroke. 81-letni Berlusconi zdaj živi s 30-letno Francesco Pascale.